Bezár

2015

Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepsége

Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepsége

2015. június 03.
17 perc

Az Ápolók Nemzetközi Napját világszerte megünneplik. Hagyományos időpontja május 12., annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

A már életében legendává vált, rendkívüli akaraterővel megáldott brit hölgy az 1853-56-os krími háború idején a törökországi brit katonai kórházban a tisztaság és a megfelelő ellátás megszervezésével nagyságrenddel csökkentette a halálozási arányt. Florence Nightingale nemcsak az ápolóképzés és az ápolás gyakorlatának megújítója volt, hanem a betegápolás etikai alapjainak megteremtője is, aki küzdött az ápolói hivatás képviselőiért. Életművéért 1907-ben VII. Edward király Becsületrenddel tüntette ki - e kitüntetést először kapta nő a brit birodalomban.


Az ünnepség díszvendégei

Prof. Dr. Bari Ferenc egyetemi tanár,

a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja

Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga egyetemi docens,

a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar dékánhelyettese

Prof. Dr. Helembai Kornélia egyetemi tanár

a Szegedi Tudományegyetem, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Ápolási Tanszék tanszékvezetője

Szabóné Diós Edit,

a Szegedi Szolgáltatási Szakközépiskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézményének igazgatója

Arany Ida, megyei vezető ápoló

Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv

Ujhelyiné Papp Terézia,

a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezetének általános alelnöke

Az ünnepség házigazdái:

Prof. Dr. Facskó Andrea tanszékvezető egyetemi tanár,

a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke

Balogh Dénes,

a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ főápolója.

Elhangzott az Általános Orvostudományi Kar dékánjának Prof. Dr. Bari Ferencnek az ünnepi köszöntője
Elhangzott a Klinikai Központ elnökének Prof. Dr. Facskó Andrea ünnepi köszöntője
Elhangzott a Klinikai Központ főápolójának Balogh Dénesnek az ünnepi köszöntője
Az ünnepi előadást Arany Ida megyei vezető ápoló asszony tartotta meg

A Klinikai Központ, a megelőző években hagyományteremtő szándékkal meghozott döntéséhez az igen nehéz körülmények között is ragaszkodva, ebben az esztendőben is elismerésben részesíti mindazon egészségügyi szakdolgozókat, akik a megelőző naptári évben öregségi nyugdíjba vonultak. Áldozatos munkájukért, hivatásuk iránti elkötelezettségükért ezen elismeréssel fejezzük ki köszönetünket.

Prof. Dr. Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke átadta a nyugállományba vonult munkatársaink számára az emlékplaketteket és díszokleveleket.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ köszönetét fejezte ki


Bába Istvánné

Jutka nővér évtizedeken át végezte ápolónői munkáját. Sok éven át dialízis szakápolóként dolgozott, a Fertőző Osztály Műveseállomásán, majd az Új Klinikai Dialízis Központban, aktív pályáját a Reumatológiai Klinikán osztályos nővérként fejezte be. Mindig vidám, határozott, a betegekkel intenzíven kommunikáló, odafigyelő, minden apró részletről tudomással bíró ápolónőt ismertünk meg benne, aki biztonságot, jókedvet sugárzott a páciensek felé.

Munkatársai körében is nagy tekintélyt vívott ki gyakorlatias bölcsességével, a vitákat elsimító, mindig a munkát előtérbe helyező hozzáállásával. A beteg a legfontosabb, értük vagyunk, kisebb-nagyobb problémáinkat ne nagyítsuk, hanem oldjuk meg - ez volt az elve, és ez nagyon pozitív hatással volt a Reumatológiai Klinika közösségére. Munkatársai és a betegek nevében köszönjük azokat az éveket, amiket körünkben töltött.

Bálint-Nagy Istvánné

Egészségügyi pályáját 1984. szeptember 17-én a makói kórház újszülött osztályán kezdte, majd 2002. december 1-től 2014. december 15-ig a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intenzív újszülött osztályán folytatta csecsemő- és gyermekápolói munkakörben. Az egészségügyben töltött három évtizedes munkássága alatt mindig megbízható lojális, tettre kész kolleganőként ismertük, aki készséggel állt kollegái rendelkezésére. Munkáját mindig az elhívatottság, önzetlenség és a segítő szándék vezérelte.

A páciensekkel és munkatársakkal kapcsolata követendő példaként szolgál.

Bársony András ápoló

Egészségügyi pályáját 1977. július 1-től az Országos Mentőszolgálatánál kezdte meg, és az itt eltöltött 5 éve alatt mentő szakápoló képesítést szerzett. 1982-től az I. sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozott. Dolgozott Budapesten II. sz. Belgyógyászati Klinikán, valamint az Országos Idegelme Intézetben is. 1996-től a kisebb megszakításokkal ismét Szegeden dolgozott, utoljára a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, 2003. szeptemberétől dolgozott nyugállományba vonulásáig.

Egészségügyi pályája során a betegek ápolása volt az életcélja, mindig a legjobb tudását adta, empatikussága, közvetlensége hozzájárult a betegek gyógyulásához. A munkatársaival kapcsolata nagyon jó, segítőkész, minden élethelyzetben törekedett a pozitív megoldásra. Büszke volt arra, hogy ő ÁPOLÓ és részese, segítője lehet e nemes pályának.

Bende Istvánné

Piroska 1974. augusztus 1-én kezdett az egészségügyben dolgozni. Évtizedeket töltött el a II. sz. Belgyógyászati Klinikán, majd 2011. októbertől lett a Rendelőintézet Belgyógyászat – diabetológia – endokrinológia munkatársa. A közösségbe nagyon gyorsan beilleszkedett, kollégái hamar megszerették és sajnálták, amikor 40 év közalkalmazotti munkaviszony után nyugdíjba vonult.

Kapcsolatuk azóta sem szakadt meg, Piroska változatlanul aktív, jelenleg is betegek ellátásával foglalkozik, bár már nem a Klinika keretein belül.

Mindig rendkívül aktív volt, fáradtságot nem nagyon ismert, a betegek szerették.

Csányiné Zrínyi Ilona

asszisztensnőnek, aki a Bőr-és Nemibeteg Gondozó Intézet asszisztenseként vonult nyugdíjba. Munkáját kiváló szakmai felkészültséggel, nagy elhivatottsággal a betegek iránti tisztelettel, empátiával végezte négy évtizeden keresztül, mellyel munkatársainak is követendő példát mutatott.

Dr. Tábori Zoltánné

Edit 43 évet dolgozott az egészségügyben; kezdetben az urológián, majd házi orvosi asszisztensként. Ezt követően fül-orr-gégészeti szakrendelésen dolgozott vezető asszisztensként, végül a Központi Fizioterápiás Részleg és Oktatási Csoportnál töltött 8 évet lézerterápiás asszisztensként.

Munkáját mindig nagy odaadással, lelkiismeretesen és elkötelezetten végezte, munkatársaival jó kapcsolatot alakított ki.

Szakmai felkészültségét megfelelő empátiával, szaktudással és a kellő gyakorlati ismeretekkel egészítette ki. Előítéletmentes viselkedése jó például szolgált mindenki számára. Nyugdíjas éveihez jó egészséget kívánunk!

Hajdú Károly

Ápoló, egészségügyi pályát 1979. június 1-től az Országos Mentőszolgálatnál kezdte. Az itt eltöltött évek alatt 1982-ben mentőápoló képesítést szerzett. 1987-től a SZOTE II. sz. Belgyógyászati Klinika Ambulanciáján dolgozott rövid ideig, majd Angliában dolgozott 5 évet. Visszatérése után, 1993. szeptember 1-től az egykori II. Kórház Belgyógyászati Ambulanciáján, majd a Sürgősségi Betegellátó Osztályon dolgozott.

Az egészségügyben eltöltött évek alatt követte az egészségügy területén történő változásokat, szakmai fejlődését, tudását folyamatosan fejlesztette. Minden élethelyzetben törekedett a problémák pozitív megoldására. Tapasztalataival, tudásával segítette a kezdő munkatársait, tanította őket a betegápolás szépségére.

Kallósné Hanzó Ágnes Anna

Nagy szeretettel és tisztelettel gondolunk Ágira, aki több mint 40 évet dolgozott a Gyermekklinikán. Kiváló szakmai tudása, humorérzéke, mosolya, kedvessége beragyogta az Onko–Haematológiai Osztály mindennapjait. Köszönjük áldozatos munkáját és sok szeretettel gondolunk rá.

Kívánunk neki egészségben, békességben és boldogságban gazdag nyugdíjas éveket.

Kaposvári Péterné

1977-ben kezdett dolgozni az Egyetemen fotósként. Először a Központi Kutatóintézetben, majd ezt követően 1989-től az Idegsebészeti Klinikán. Feladatai között volt a különböző előadások dokumentálása, illetve az oktatásban és kutatásban való aktív segédkezés.

Miután a technikai fejlődés következtében az elmúlt években már kevésbé volt szükség a klasszikus fotózásra, ezért úgy döntött, hogy inkább a betegágy mellett teszi magát hasznossá. Ezirányú kérését örömmel támogattuk és ez alapján átminősítettük segédápolóvá. Ezt a munkakört egészen nyugdíjba vonulásáig betöltötte több, mint 5 éven keresztül. Munkáját lelkiismeretesen végezte nagyfokú empátia mellett, amit a betegek nagyon hálásan fogadtak. A munkatársaival is jó kapcsolatot ápolt, amelyet azóta is fenntart.

Kis Jánosné

Ani 1974-es érettségije után a Gyermekklinikán kezdett el dolgozni, 1975-ben csecsemő és gyermekápoló végzettséget szerzett. Kisebb kitérő után 1989-ben tért vissza az egészségügybe, a Fertőző Kórházban helyezkedett el. A fertőző gyermekbetegek ellátását 2006-ban a Gyermekklinika vette át. Ani a Gyermek Fertőző Osztály élén dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Munkája példaértékű, munkatársai, és a kis betegek, valamint a szülők egyaránt szerették. Barátságos, vidám, tűzről pattant természete meghatározó volt az osztály életében. Osztályvezetői feladatait maximálisan ellátta, de mindig hangsúlyozta, hogy a betegápolás, a betegágy melletti munka az Ő élete. Kívánunk neki nagyon szép, kiegyensúlyozott éveket és mindehhez nagyon jó egészséget!

Korpa Lajosné

Egy út véget ért, de egy másik (talán nyugodtabb) kezdődik. Korpa Lajosné Rózsika ápolónői karriere 1986 augusztusában kezdődött Neurológiai Klinika Általános női osztályán, majd a klinika sürgősségi ambulancián folytatódott. Klinikánkon összesen 28 évet töltött el. Munkájában kiemelkedően magas szintű szakmai tapasztalatról tett tanúbizonyságot. Műszakjaiban rendszeresen történt valami, ami kihívást jelentett mindenki számára. Kollegáival őszinte és egyenes volt, az orvosok bátran támaszkodhattak rá. Betegeivel mindig türelmes empatikus és segítőkész volt. Munkáját fáradhatatlan kitartás, magas szintű szakmai tudás és elkötelezettség jellemezte.

László Józsefné

laboratóriumi szakasszisztensnek, aki szakmai pályáját több mint négy évtizede gyakorolja, kiemelkedő szorgalomról, empátiáról tesz tanúságot, már kezdő labor asszisztensi munkája során is. Szakmai ismereteit folyamatosan gyarapítva rövid időn belül, mint a pálya elhivatottja a fiataloknak országos rendezvényeken és mindennapi munkája során is átadja szakmai tudását és gyakorlati tapasztalatait, mellyel a következő generációknak is példát mutatott.

Mandák Jánosné

kolléganőnk közel 40 éve dolgozik fogászati, szájsebészeti fekvőbeteg részlegen, folyamatos munkarendben. A betegek alapellátását, szakellátását osztályos nővérként végezte nyugdíjba vonulásáig. Fontosnak érezte az utánpótlás nevelést, aktívan részt vett az oktatásban. A betegségek megelőzése érdekében magas színvonalú betegoktatást végzett, példaértékű volt a betegekhez, kollégákhoz való hozzáállása, pozitív kisugárzása. Húzóerőként volt jelen a fejlesztésekben, kiemelkedő volt a magatartása a problémák megoldása terén is. Az utolsó napjaiban is hajtogatta a gézlapokat, tanította az újonnan érkező kollégákat. Az utolsó 5 évben intézetvezető főnővér helyettesi feladatokat is ellátott, melyek bizonyítják széles körű tapasztalatát, tudását. Nyugdíjba vonulását követően hiányzik mind a betegek, mind a kollégák számára. Köszönjük, hogy kollégái lehettünk.

Menczel Szilveszterné

1974-ben végzett a Szegedi Állami Védőnőképző Intézetben, főiskolai végzettséget 1996-ban szerzett, a szegedi Főiskolai Karon. 1974 és 1998 között Szegeden és Zákányszéken dolgozott asszisztensi és védőnői munkakörben, 1998-tól, nyugdíjba vonulásáig iskolavédőnőként végezte munkáját. Negyven évet töltött el az egészségügyben, hitvallása szerint elsődleges és legfontosabb feladatának a hátrányos helyzetű fiatalok, diákok támogatását tekintette. Támogatásával szerette volna elérni, és meggyőződése, hogy ez gyakran sikerült is, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok, támogatásával, megállják helyüket az életben, és lehetőség szerint kiegyensúlyozott felnőttként lépjenek a munka világába. Ennek szellemében munkáját nagy szorgalommal és lelkiismeretesen végezte.

Köszönjük az egészségügyi pályán eltöltött 40 éves munkáját.

Oláh Pálné

1989-től dolgozott az intézményünkben, mint munkaügyi előadó, majd 1992-től a Geriátriai és Krónikus Belgyógyászati Osztályon mint gazdasági nővér, ahol közben 2005-ben OKJ ápolói képzést szerzett.

Jó munkatársi kapcsolatot alakított ki az osztály dolgozóival és orvosaival. Biztosította a működéshez szükséges eszközök beszerzését, javíttatását, gondos háziasszony módjára igyekezett mindent megteremteni a betegek zavartalan ellátása érdekében. Az integráció kapcsán nagy feladat hárult rá az osztály költözése során.

Osztályos feladatainak ellátása mellett aktívan részt vett az egészségügyi dolgozók munkahelyi és szociális problémáinak megoldásában.

Osztrogonac Valéria

2006. januárjában kezdett dolgozni felnőtt szakápolóként a Traumatológiai Klinikán.

Hivatását tisztelettel, magas szakmai felkészültséggel, szakmája iránti alázattal végezte. Betegekkel szemben magas fokú empátiás készséget tanúsított. Kitartó, fiatalos lendületével megbízható jó szakember volt.

Szívből kívánjuk, hogy a jól megérdemelt nyugdíjas évei békében, szeretetben, megbecsülésben, egészségben teljenek.

Petre Béláné

Gyógyszertári asszisztensként az egykori kórházi gyógyszertárában, majd az integráció után a Központi Gyógyszertárban dolgozott. Barátságos, segítőkész kolléganő, mindenkivel megtalálta a megfelelő hangot. Segítségét bármiben kérhettük, mindig maximálisan segített. Nyugdíjba vonulása óta a boldog nagymamák életét éli. Kollégái sok örömet kívánnak Neki.

Rabi-Kiss Katalin

Pályája 1976-ban kezdődött, mint laborasszisztens. A kórházi, majd 1994 és 1996 között a Gyermekklinika Anyagcsere laboratóriumban dolgozott. Öt év újabb kórházi tapasztalat után visszatért immár a Sürgősségi Rutin Laboratóriumba, ahol megtalálta helyét mind a közösségben, mind a munkájában. Rendkívül alkalmazkodó, együtt érző, mindenki által megbecsült és elfogadott, jó kolleganőt ismerhettünk meg benne. Munkáját folyamatos önkontroll, a problémák gyors, hatékony megoldása jellemezte. Kívánjuk, hogy őrizze meg az együtt töltött szép napokat emlékezetében, találja meg az utat a megérdemelt aktív pihenés felé jó egészségben, szerető családja körében.

Róta Béláné

1973-ban végzett a Szegedi Állami Védőnőképző Intézetben, főiskolai végzettségét 1985-ben szerezte meg, szintén Szegeden. 1973-tól 41 éven keresztül dolgozott védőnőként Mezőtúron, Hódmezővásárhelyen, majd 1987-től Szegeden, nyugdíjba vonulásáig. Munkáját példamutató módon, lelkiismeretesen végezte. Több évtizeden keresztül oktatta a védőnő hallgatókat a szakma gyakorlati alapjaira, adta át tudását a felnövekvő generációnak.

Munkatársai, fiatal kollégái mindig számíthattak rá szakmai kérdésekben. 2010-ben a kollégái javaslatára szakmai elismerésben részesült. A budapesti körúti tanácsadóban 26 évig dolgozott, a gondozottak több generáción át számíthattak területi védőnőként hasznos tanácsaira. Köszönjük a védőnői pályán eltöltött több mint 40 éves munkáját.

Sárfi Tamás Józsefné

2008. decembere óta dolgozott a Központi Gyógyszertárban. Kollégáival mindig segítőkész, jókedvű volt. Kollégái mondják róla: "Mindig feltalálta magát a kihívásokban." Kiválóan jó természetéből adódóan mindenkivel jó viszonyt ápolt. Maga körül mindig jó hangulatot teremtett.

Siha Ida

Egy pálya útja véget ér, de egy másik nyugodtabb időszak útja kezdődik. Siha Ida ápolónői munkássága 1974-ben kezdődött a Szabadkai Közkórházban. 2000 novemberében kezdett el dolgozni a Neurológiai Klinika Neurorehabilitációs Osztályán. Amilyen hosszú volt a 40 évnyi út, annyi szép emléket és élményt rejt a múlt. Munkáját mindig magas színvonalon, empatikusan, kiemelkedően végezte. Kollegáival őszinte, egyenes és megértő volt. Betegei mindig dicsérően, elégedetten beszéltek róla. Több alkalommal betegsége ellenére is fáradhatatlanul végezte munkáját. Munkáját kitartás, magas szintű szakmai tudás, elkötelezettség jellemezte.

Sipos Gyuláné

1974-től 2014-ig dolgozott az egészségügyi pályán, 40 éves munkaviszony után vonult nyugdíjba. Az I. sz. Belgyógyászati Klinika endokrin laboratóriumában 2001-től kezdett dolgozni.

Munkáját lelkiismeretesen, szeretettel, mindig odaadóan és fáradhatatlanul végezte. A modern laboratóriumi eszközök, gépek, eljárások bevezetését elsőként sajátította el.

Szeretetettel, türelemmel, megértéssel tanította, segítette kollégáit. Aktivitása töretlen nyugdíjaként is.

Szabó Lászlóné

Szabó Lászlóné 1994-től dolgozott az Onkoterápiás Klinkán. Munkája során, hivatástudattal, nagyfokú szakmaisággal és emberséggel végezte feladatát. Nyugdíjba vonulása alkalmából köszönjük munkáját és nyugalmas, egészségben, békességben eltöltött éveket kívánunk.

Tamásiné Török Edit

Érettségi után, 1974. szeptemberében került az Ifjúsági Rendelőintézetbe, amit mindenki ,,Sportorvosinak” hívott. Itt dolgozott a rendelőben, a gyermekfogászaton asszisztensként. 1997-ben került ki a Rókus I. számú általános iskolába, ahol a gyermekek fogászati szűrővizsgálata, kezelése és ellátása történt. Az óvodákat is látogatták, szűréséket végeztek, tanította a helyes fogmosást a gyerekeknek, a prevenciós munkában aktívan részt vett. Nagyon szereti a gyerekeket, érti a nyelvüket. Jó lelkű, mindig derűs, segítőkész munkatársunk volt.

Tóth Vincéné

A II. Belklinika Akut Belgyógyászati részlegéről 2014. szeptemberében vonult nyugdíjba Tóth Vincéné Ani kolléganőnk, akire mindig szeretettel gondolunk vissza. Hiányzik a csapatunkból, hiszen megbízható, lelkiismeretes, jól terhelhető, munkatárs volt. Munkából kiesés esetén bárki helyett, kérés nélkül szívesen jött dolgozni, ha kellett túlórát vállalt, és műszak cserében is bármikor bárkinek partnere volt. Határozott temperamentumos személyisége ellenére kedvelték a betegek, orvos és nővér kollégák egyaránt. Kívánunk jó egészséget és hogy teljesüljön mindaz amit nyugdíjas éveire tervezett.

2015-ben ötödik alkalommal részesülhettek szakdolgozóink a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ kitüntetésében.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló ápoló” címet adományozott Hasznosné Bankó Ágnesnek, a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály munkatársának.

Hasznosné Bankó Ágnes

diplomás ápoló 2009. szeptemberétől 2014. júniusáig osztályvezető ápoló a Traumatológiai Klinikán, 2014. június 15. napjától az Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály oktatási főnővér helyettese, munkáját felkészülten, odaadással végzi, a betegek és a munkatársak tisztelik és szeretik. Áldozatkész, motivált, szakmailag és emberileg támadhatatlan, magatartása példaértékű. Betegágy melletti munkája kifogástalan, az ápolásszakmai tudása megkérdőjelezhetetlen. Fáradhatatlanul, nagy odaadással végzi az ápoló hallgatók gyakorlati oktatását, így igen aktívan vesz részt a szakdolgozók utánpótlásának, nevelésében.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló ápoló” címet adományozott Kószóné Czikora Juditnak, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársának.

Kószóné Czikora Judit

Szülésznői végzettséggel 2000. szeptember 1-jén nyert felvételt a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára. Már pályakezdő szülésznőként kimagasló volt szakmai felkészültsége, rátermettsége. 2007-ben egészségtan tanári diploma megszerzését követően az intézet szakoktató munkaköri teendők ellátására kapott megbízást. Kivételesen magas szakmai színvonalú és pedagógiai felkészültségének köszönhetően mintaértékű klinikai szakápolási gyakorlatok szakoktatója magyar és angol nyelven. Rendszeresen előad tudományos és ápolásszakmai rendezvényeken. 2010 óta a Szakdolgozói Tudományos Bizottság tagja melynek keretén belül segíti a Klinikai Központ szakdolgozóinak tudományos munkáját.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló gyógytornász” címet adományozott Lenkó Mónikának, a Központi Fizioterápiás Részleg és Oktatási Csoport munkatársának.

Lenkó Mónika Lenkó Mónika

1994-től dolgozik gyógytornászként, 2008-tól a Szegedi Tudományegyetem munkatársa, ahol a Traumatológiai Klinika betegeit látja el.

Szakmai pályafutása során neve elsősorban a traumatológia területéhez kapcsolódik, e területen végzi szakmai, tudományos és oktatási feladatait. Behatóan foglalkozik a plexus sérülések fizioterápiás ellátásával, amellyel több tudományos és szakmai fórumon képviselte egyetemünket.

Magas színvonalú szakmai tevékenységét a betegek szeretete jellemzi, empatikus képességével nagyban hozzájárul gyógyulásukhoz. Megbízhatósága, alapossága biztosítja színvonalas munkavégzését.

2008 óta aktívan részt vesz a gyógytornász hallgatók gyakorlati záróvizsgáztatásában és gyakorlati oktatásában gyakorlatvezetőként a záróvizsga traumatológiai fizioterápia témakörben.

Szakmai és emberi hozzáállása az alapja annak, hogy minden kollégával kiváló munkakapcsolatot tud kialakítani.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ a 2013/2014-es tanévtől kezdődően a gyakorlati oktatást tanulószerződés keretében biztosítja a Szegedi Szolgáltatási Szakképző Iskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye szervezésében indított egészségügyi, nappali iskolarendszerű képzésben részt vevő tanulók részére.

Ezen tanulóink körében a tanév lezárásaként anonim és önkéntes módon tanulói elégedettségi kérdőívet töltöttek ki, amelyben felmértük többek között a Klinikai Központ betegellátó egységeiben történő gyakorlati oktatással összefüggő tapasztalataikat, véleményüket, valamint kértük, jelöljenek meg ápolás szakterületről munkatársakat, mint általuk legjobbnak tartott gyakorlati oktatókat.

A hallgatói-tanulói véleményekre alapozva az idei évtől kezdődően a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja elismerésben részesíti legjobb klinikai gyakorlatvezető szakdolgozóit.

Elnök Asszonyt és Főápoló Úr oklevél és érem formájában átadta a Klinikai Központ elismerést a kiváló gyakorlati oktatómunkáért, a szakember utánpótlásunk biztosítása érdekében végzett áldozatos munkáért.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elismerő oklevelet és emlékérmet adományozott Czékusné Farkas Mónikának, a Sebészeti Klinika munkatársának.

Czékusné Farkas Mónika

1995 óta dolgozik a Sebészeti Klinikán. Munkáját az Érsebészeti Osztályon kezdte. 2004-től a szakoktatói feladatokat lát el. Munkája ellátása során egyaránt rendkívül figyelemre méltó és kiemelkedő tapasztalatot szerzett. Jó a kommunikációs kapcsolatteremtő képessége, empatikus beállítottsága, önálló munkavégzése, csapatmunkára való alkalmassága kiváló. Szervezőkészsége páratlan. Az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás oktatásában és a jövő generációk szakmai felkészítésében kifejtett kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elismerő oklevelet és emlékérmet adományozott Lövész Bélánénak, az I. sz. Belgyógyászati Klinika munkatársának.

Lövész Béláné

1988. június 24-től a Krónikus Belgyógyászat és Geriátriai osztály dolgozója. 1996. május 1-től osztályvezető ápolója.

Munkája mellett az Általános Ápoló és Asszisztens, majd a Felnőtt szakápolói szakot végezte el. 1997-2001 között diplomás ápolói képesítést szerzett.

Több alkalommal vehetett át elismerő kitüntetést. 1999-ben az általa vezetett osztály kollektívája az Egészségügyi Minisztérium Elismerő Oklevelét vehette át kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként. Ő maga a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai díját, az SZTE ÁOK Kiváló Ápoló kitüntetését kapta meg.

Kiemelkedően magas szintű szervező és irányító munkájával az osztály jó légkörének kialakításában, társosztályokkal való együttműködésében tevékenyen vesz részt. Oktató tevékenységének elismeréseként igen nagy megbecsülésben van része, rendszeresen tart előadásokat hallgatóknak, illetve a szakmai továbbképzéseken és konferenciákon.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elismerő oklevelet adományozott Mészáros Rozáliának, a Bálint Sándor Szeretetotthon munkatársának.

Mészáros Rozália

37 éve tiszteletre méltó alázattal a legnemesebb értelemben szolgál a segítségre szoruló emberek fizikai, lelki egészsége, jóléte, aktivitásuk megőrzése érdekében- emberi méltóságuk megtartásával.

Az ápolói hivatás iránti teljes elköteleződéssel, felkészültséggel, a szakma szabályainak messzemenő betartásával, lelkiismeretes munkájával nap, mint nap hozzájárul a rá bízott idősek, betegek életminőségének szinten tartásához, javulásához.

Elmondható, hogy nemcsak a szakmai, hanem a legkiválóbb emberi tulajdonságokkal rendelkező szakember munkájának hozadéka nemcsak az ápolás, gondozás, hanem a munkatársakkal való hatékony együttműködés területén is kiemelkedő értéket képvisel.

Hivatástudatának, humanitásának és hiteles szakmaiságának megérdemelt megbecsülése az elismerés.

Bár még alig vagyunk túl az esztendő első harmadán, az egészségügyi ellátórendszer számára máris adódtak kihívást jelentő, helytállásra késztető helyzetek.

Ilyen volt az influenzajárvány is.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának vezetését büszkeséggel tölti el, hogy az első megkeresésére milyen sok ápoló jelentkezett önként.

Prof. Dr. Facskó Andrea a Klinikai Központ megbízott elnöke elismerése és köszönete megnyilvánulásaként elismerő oklevelet adott át azon munkatársaknak, akik a 2015-ös influenzajárvány idején példamutató ápolói attitűdről tettek tanúbizonyságot, a rendkívüli helyzetben szabadidejüket feláldozva önként vállalták a segítségre szorulók ellátását:

Badó Tímea ápolónak (Pszichiátriai Klinika),
Balla Tímea onkológiai szakápolónak (Onkoterápiás Klinika),
Bárszky Orsolya ápolónak (Ortopédiai Klinika),
Bolgár Zsuzsa ápolónak (Sebészeti Klinika) – aki helyett, halaszthatatlan elfoglaltsága miatt, az elismerő oklevelet Molnár Hajnalka osztályvezető ápoló vette át,
Csonka Kitti ápolónak (Bőrgyógyászati Klinika),
Fedina Jánosné ápolónak (Sebészeti Klinika),
Haklik Melinda diplomás ápolónak (Bőrgyógyászati Klinika),
Keresztúri Tóth Attiláné ápolónak (Sebészeti Klinika),
Mészárosné Bakó Enikő ápolónak (Bőrgyógyászati Klinika,
Mikusik József ápolónak (Pszichiátriai Klinika),
Molnár Hajnalka diplomás ápolónak (Sebészeti Klinika),
Mórocz Anikó onkológiai szakápolónak (Onkoterápiás Klinika),
Rossuné Velencei Csilla onkológiai szakápolónak (II. sz. Belgyógyászati Klinika),
Süveg Lászlóné ápolónak (Sebészeti Klinika),
Tóth-Baranyi Zsolt diplomás ápolónak (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet),
Varga Dzsenifer ápolónak (Ortopédiai Klinika).


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek