Felvételi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele felvételizőknek
2008. December 18.

Kedves Leendő Egyetemi Polgár, Kedves Érdeklődő!

Köszönjük, hogy részt vettél a Szegedi Tudományegyetem összevont egyetemi nyílt napján. Reméljük, hogy hasznos információkkal lettél gazdagabb, és választ kaptál kérdéseidre.
A felvételivel és az egyetemmel kapcsolatos legfontosabb híreket havonta megjelenő Felvételi Hírlevelünk gyűjti csokorba.
Az alábbi hírlevélben a Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatos híreket olvashatsz, melyek segíthetnek pályaválasztási döntésed meghozatalában.
Amennyiben a továbbiakban is szeretnéd megkapni Felvételi Hírlevelünket, itt tudsz feliratkozni

Továbbra is az élvonalban a Szegedi Tudományegyetem - megjelent a Felvi-rangsor

A minőségi oktatást előtérbe helyező szempontok alapján immár negyedik alkalommal összeállított listán - amelyen összesen a hazai felsőoktatási intézmények 167 karát rangsorolták - előkelő helyezéseket értek el egyetemünk karai.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


Tartja helyét a legjobb négyszáz egyetem között az SZTE

Itthon számos területen előrelépett, míg a nemzetközi felsőoktatási rangsorban továbbra is tartja pozícióját a Szegedi Tudományegyetem. A sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobb 400 egyeteme közé sorolta intézményünket.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>

Közel kétezren mulattak az SZTE gólyabálon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont a Szegedi Tudományegyetem Gólyabáljának. Az igen exkluzív rendezvény november 20-án este nyolc órakor kezdődött, és számos színes programmal várta a nem csak elsőéves bálozókat. A résztvevők három helyszínen szórakozhattak, játszhattak a póker klubban, a tombolán pedig többek között egy kétszemélyes prágai utazást is nyerhettek.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


A déli régió legjobban felszerelt falmászóterme készült el Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjában

Egyetemünk a déli régió legjobban felszerelt falmászótermével lett gazdagabb az elmúlt napokban. A 220 négyzetméteres professzionális igényeket is kielégítő mászófalat november 10-én ünnepélyes keretek között adta át Badó Attila professzor, a sportért is felelős hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettes.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>

Gazdaságtudományi Karunk rendhagyó tanulmányi versenyt és nyílt napot szervez középiskolás tanulók részére

A kar elektronikus oktatási rendszerén meghirdetett online tanulmányi verseny keretében a leendő közgazdászok egy életszerű, mégis képzeletbeli világban - Moan és Ursia piacán - szerepjáték közben bizonyíthatják gazdasági és pénzügyi rátermettségüket. A versenyre november 25-ig lehetett jelentkezni, a legjobban teljesítő 28 ?vállalatvezető" 2008. december 15-én a Gazdaságtudományi Kar nyílt napján mérkőzhet meg a fődíjért: egy értékes laptopért
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


Kötelező olvasmányok szabad feldolgozása a Reök-palotában

A szegedi egyetemisták a városban számtalan kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak. Az irodalom és a színház iránt érdeklődők megtekinthetik a Reök-palota és a Szegedi Focus Műhely Társulat előadássorozatát. A bemutatott és bemutatandó drámák nem feltétlenül a szöveghűséget helyezik előtérbe, sokkal inkább magyarázó és értelmező jellegűek. A formabontó előadásoknak köszönhetően sok tekintetben megváltozhat a ?kötelező olvasmányokról" kialakult képünk.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


Sikeresek voltak a novemberi kihelyezett egyetemi nyílt napok

A Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi régió számos középiskolájában tartott és tart kihelyezett nyílt napokat október 16. és december 11. között. A körút 13 állomásból áll, melynek során novemberben 8 iskolát látogattak meg az egyetem képviselői.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


Összevont egyetemi nyílt nap

Több mint másfél ezer érdeklődő látogatott el december 4-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, az Összevont Egyetemi Nyílt Napra. Nyílt napunkon egész napos program várta a felvételizőket és kísérőiket, akik minden, a pályaválasztási döntéshozatalhoz szükséges információt megkaphattak az egyetem és az Educatio Kht. szakembereitől.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>


Kari nyílt napok

Az egyetem tizenkét kara a központi egyetemi nyílt napon kívül is tájékoztatja az érdeklődőket a képzési kínálatukról a kari nyílt napokon. Ezek a nyílt napok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók mélyebben megismerjék a karok képzési profilját.
A teljes cikk a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvasható >>


Jogesetmegoldó és activity versenyt rendeztek jogi karunkon

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a gyakorlati oktatás jelentőségét felismerve régóta igyekszik ösztönözni hallgatóit az előadó- és érvelőkészség fejlesztésére még a diploma megszerzése előtt. Ezt a célt szolgálta a november 21-én megrendezett I. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny is.
A teljes cikk a Szegedi Egyetem honlapján olvasható >>




A Szegedi Tudományegyetem felvételizőknek szóló hírlevele regisztrációköteles. A hírlevélre www.u-szeged.hu/felvetelihirlevel oldalon lehet regisztrálni. Ajánljuk szíves figyelmébe a Szegedi Tudományegyetem általános hírlevelét (SZTEinfo), melyre a Szegedi Egyetem újság weboldalán, a www.u-szeged.hu/szegediegyetem címen, az SZTEinfo menüpont alatt lehet regisztrálni. Az egyetem legfrissebb hírei ugyancsak a www.u-szeged.hu/szegediegyetem címen olvashatóak.

Kérjük, küldje tovább levelünket ismerőseinek, barátainak munkatársainak!

 

A hírlevél megjelenítési problémák esetén ide kattintva olvasható html-dokumentumként!