Bezár

Hírarchívum

AOK1_2
Általános orvosokat avattak Szegeden

Általános orvosokat avattak Szegeden

2009. június 28.
2 perc
Rendkívüli, kétnyelvű (magyar-angol) ülés keretében 2009. június 27-én az Általános Orvostudományi Kar végzős hallgatóit is doktorrá avatta Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a TIK-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az ünnepélyes diplomaosztót S. Dobos Márta hegedű- és Klebniczki György zongoraművész műsora nyitotta meg, ezt követően vonult be a terembe a kar oktatóit követően Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, a Magyar Rektori Konferencia július 1-jén hivatalba lépő elnöke; valamint Prof. Dr. Benedek György, az Általános Orvostudományi Kar dékánja; Prof. Dr. Nagy Katalin, a Fogorvostudományi Kar dékánja és Prof. Dr. Fülöp Ferenc, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja.

AOK2_2

A rektor felszólítására a frissen végzett orvosok képviselője tiszteletteljes kérelemmel fordult a szenátus felé, hogy doktorrá avatásukat kérvényezze. Ezt követően Prof. Dr. Benedek György az Általános Orvostudományi Kar Tanácsának nevében támogatta a kérelmet, valamint kifejezte a tanács hasonló kérését is az ötvenkét magyar és tizenkét angol tagozaton diplomázott jelöltre vonatkozóan. Prof. Dr. Szabó Gábor rektor a szenátus nevében elfogadta és támogatta a kérelmet.

Az ünnepélyes eskütételt követően a rektor felkérésére a dékán doktorrá avatta a jelölteket. A magyar tagozatos hallgatók közül heten, az angol nyelvű képzésről öten summa cum laude fokozattal abszolválták tanulmányaikat, név szerint Klement Edina, Kovács Attila, Kovács Rita, Legány Nóra, Szabó Miária, Takács Irma, Varga Zoltán, illetve Nancy Isabelle Boniel, Ronen Ben Jacob, Shinorik Kelendjian és Vagkan Mourantshanian. Orvosi diplomájával egyidejűleg angol-magyar szakfordító oklevelet szerzett Érsek Réka, Juhász-Bóka Judit és Vágvölgyi Anna.

A diplomák átadását követően Prof. Dr. Benedek György dékán ünnepi beszédet mondott, melyben elismerte, az orvostudomány szentélyéhez vezető út nem vörös szőnyeggel borított, éppen ezért a most végzettek joggal lehetnek büszkék elért eredményeikre. Nemcsak a gyors technikai fejlődés, hanem az állandó tudásvágy folytán is minden orvosnak kötelessége folyamatosan képeznie magát – folytatta –, és sosem szabad szem elől téveszteniük a betegeket. A hallgatók nevében Alács Endre és Kristian Laszlo Sandor mondott köszönetet szüleiknek, oktatóiknak.

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor meleg szavakkal búcsúzott az immár doktorrá avatott végzős hallgatóktól. „A nagybetűs élet áll maguk előtt” – mondta, egyúttal biztosította őket arról, hogy az Alma Mater mindig és minden végzett hallgató előtt nyitva áll. Lelkesítő szavaival arra buzdította az orvosokat, hogy legyenek saját sorsuk felelősségteljes irányítói.
A rektor köszöntő- és búcsúztatóbeszédével zárult a rendkívüli szenátusi ülés.
Szekeres Nikoletta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek