Bezár

Hírarchívum

Kivinnék az egyetemi tudást a versenyszférába

Kivinnék az egyetemi tudást a versenyszférába

2010. március 01.
2 perc
Együttműködési megállapodást írt alá Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke március 1-jén.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nemesi Pál hangsúlyozta: reméli, hogy a jövőben a környezetükben lévő vállalkozások és az egyetem közelebb kerülhetnek egymáshoz. Az együttműködés egyik motorja a gazdasági élet részéről a kamara, ezt a szerepet örömmel vállalták és vállalják a jövőben is.

Egy TÁMOP-pályázat keretében egyébként egy projektben dolgozik együtt az egyetem és a kamara, melyben az egyetem megrendelőként lép fel.

Szabó Gábor rektor kiemelte: a harmadik generációs egyetem az oktatás, a kutatás és a tudás három pillérén alapuló egyetemi modell. „Jelen szerződésben a tudomány és a gazdaság szereplői közötti tudásmegoszlásról van szó, arról, hogy miként hasznosulhat a mi tudományos teljesítményünk az ipari körökben.” A rektor felidézte az elmúlt évek három nagy tudásközpontját, és utalt az ilyen irányú továbbfejlődés lehetőségeire is.

Dombi András, a Kutatásszervezési és Innovációs Igazgatóság igazgatója, a projekt vezetője elmondta: reméli, hogy az együttműködés inspirálóan fog hatni az alkalmazott kutatásokra. „Megállapodtunk abban, hogy olyan kétoldalú kapcsolatot és formális együttműködést hozunk létre, amelyben az egyetemi tudásállományt a versenyszféra rendelkezésére bocsátjuk úgy, hogy abból információt szerezzenek. A kamara pedig megkeresi az egyetemet mindazokkal a problémákkal, amelyek az ipari gyakorlatban felmerülnek kutatási feladatként” – tájékoztatott a projektvezető, és hozzátette: ilyen módon az universitas központi szervezete és a kamara közvetítő lesz a felhasználó és a kutató között.

Arany Mihály

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek