Bezár

Hírarchívum

Információs napot tartanak az Európai Kutatási Tanács pályázatairól

Információs napot tartanak az Európai Kutatási Tanács pályázatairól

2012. augusztus 15.
2 perc

Augusztus 27-én (hétfőn) a Magyar Tudományos Akadémia székházába várják azokat, akik érdekelnek ezek a lehetőségek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Tudományos Akadémia és az Nemzeti Innovációs Hivatal közös rendezésében információs napra kerül sor az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) kezdő és tapasztalt kutatóknak („ERC Starting Grant scheme”, illetve „ERC Consolidator Grant Scheme”, valamint „Advanced Grant scheme” és „ERC Synergy Grant scheme”) szóló pályázati lehetőségéről 2012. augusztus 27-én az MTA székházában (Budapest, Széchenyi tér 9.). A részvételi szándékot augusztus 24-én reggelig kell jelezni a adam.zsuzsanna@titkarsag.mta.hu e-mail címen.

A Nemzeti ERC Információs Nap 10 órakor Pálinkás József, az MTA elnökének köszöntőjével kezdődik. Ezt követően Kroó Norbert, az ERC Council tagja ad hasznos tanácsokat, majd Nagy Gábor (ERC Executive Agency) mutatja be az ERC új pályázati felhívásait, s Szendrák Erika (MTA NKF, ERC NCP) ismerteti az ERC-pályázatok tervezési folyamatát, az adminisztratív és pénzügyi tudnivalókat. A szünetet követően 12.10-től Márkus Eszter (NIH) nyújt áttekintést a mobilitási pályázatokról, Szakács Gergely (MTA TTK) beszél ERC St Grantee, illetve Mohácsi Vanda (CEU) ERC Ad Grantee tapasztalatairól. Az előadásokat követően kérdéseket is fel lehet tenni. Az információs rendezvény keretében pályázati konzultációra is lehetőséget biztosítanak a szervezők. Amennyiben már az információs napot megelőzően konkrét kérdéseik lennének az érdeklődőknek az ERC pályázati lehetőségeivel kapcsolatban, azokat az eszendrak@yahoo.com e-mail címre küldhetik el, s a tájékoztató program keretében kapják meg a válaszokat.

Bővebb információk a pályázati lehetőségekről, illetve maguk a pályázati felhívások a http://erc.europa.eu/funding-schemes oldalon, további részletek pedig a http://erc.europa.eu/ honlapon érhetőek el.

 

SZTEPress

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek