Bezár

Hírarchívum

A londoni olimpián is sikeresek voltak az SZTE-sek

A londoni olimpián is sikeresek voltak az SZTE-sek

2012. augusztus 17.
2 perc

A XXX. Nyári Olimpiai Játékokra a magyar csapat tagjaként a Szegedi Tudományegyetem nyolc jelenlegi vagy korábbi hallgatója utazhatott ki.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség összesítése szerint a londoni olimpián induló magyar sportolók több mint fele egyetemista, főiskolás vagy friss diplomás. Összesen huszonkét felsőoktatási intézmény büszkélkedhet olyan jelenlegi és egykori tanulóval, aki részt vett a versenyeken. Ebből a szempontból a legtöbb sportoló, 19 fő a Semmelweis Egyetemen tanul vagy tanult. A második helyen a Szegedi Tudományegyetem végzett 8 fővel.

Közülük a legjobban a korábbi játékokon háromszoros bajnok kajakos Janics Natasa szerepelt, aki női K2 500 méteren Kovács Katalin társaként ezüst-, míg K1 200 méteren bronzérmet szerzett. A negyedik helyen zárt férfi kézilabda-válogatottunkból az SZTE-n tanult Harsányi Gergely, míg az ötödik férfi vízilabda-válogatott tagjai közül a háromszoros olimpiai aranyérmes Kiss Gergelynek alma matere a Tisza-parti universitas. A 2008-ban Pekingben aranyérmes kenus, Vajda Attila ezúttal hatodik helyen fejezte be fő versenyszáma, a C1 1000 méter küzdelmeit, míg 200 méteren a tizenegyedik helyezést érte el. A Szegedi Tudományegyetem egykori vagy jelenlegi diákjai közül ott lehetett még a brit fővárosban a súlyemelő Nagy Péter, aki a tizenegyedik, az öttusázó Tóth Adrienn, aki a huszadik, valamint a súlylökő Márton Anita, aki a huszonnegyedik helyen végzett. Az úszó Gregus Brigitta a női 4x100 méteres vegyes váltó tartalékjaként végül nem szállhatott vízbe.

 SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek