Bezár

Hírarchívum

A XXV. Neumann Kollokviumnak ad otthont az SZTE

A XXV. Neumann Kollokviumnak ad otthont az SZTE

2012. november 22.
2 perc

Az élettudományok és a számítástudomány határterületén dolgozó hazai szakemberek szakmai fórumát, a XXV. Neumann Kollokviumot a Szegedi Tudományegyetemen rendezik meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A XXV. Neumann Kollokviumot 2012. november 23-án és 24-én rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Dóm téri, úgynevezett nagy oktatási épületében. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvosbiológiai Szakosztálya, valamint a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete által szervezett programon kiderül: a számítástechnika, az informatika és az alkalmazott statisztika eredményei immár szervesen beépülnek az orvosi-biológiai kutatásokba, az oktatásba és a mindennapi gyakorlatba.

 

Például az étrendi szabályok is modellezhetőek a táplálkozás-tanácsadó szakértői rendszerben, de a hangréstágító műtétek eredményeinek objektív vizsgálatát is segíti a számítógéppel végzett 3d rekosntrukció, szó esik a egészségügyi regiszterek fokozódó jelentőségéről is.

 

- A kollokviumon bemutatkozó tudományos műhelyek, alkotó közösségek képezik ma hazánkban azt a bázist, amelyre korszerűbb egészségügyi szolgáltatás építhető, amely megbízhatóan támogatja az élettudományi kutatásokat és az ipari fejlesztéseket – véli Bari Ferenc, a jubileumi program szervezőbizottságának elnöke. Az SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Informatikai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára örvendetesnek tartja, hogy a Kollokviumra jelentkezők között szép számban vannak olyanok, akik ugyan még tudományos pályájuk elején járnak, de már elkötelezettséget mutatnak a számítástudományok és az informatika orvostudományi és biológiai alkalmazásai iránt.

 

A XXV. Neumann Kollokvium programja itt olvasható:

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek