Bezár

Hírarchívum

urulogus

Díjátadóval indult, műtéti közvetítésekkel folytatódik az urológiai konferencia

Díjátadóval indult, műtéti közvetítésekkel folytatódik az urológiai konferencia

2012. október 19.
2 perc

Idén október 18. és 20. között immár harmadik alkalommal ad otthont Szeged városa a Magyar Urológus Társaság kongresszusának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csütörtök reggel az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban kezdetét vette a XVII. Urológiai Kongresszus. A háromnapos rendezvény érdekes előadásokkal és élő közvetítéssel várja a téma iránt érdeklődő orvosokat és egyetemi hallgatókat. A nagyszabású konferencia megnyitóján Vécsei László akadémikus, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja mondott köszöntőt, kiemelve: Szeged és az egyetem számára rendkívül fontos, hogy 1988 és 2002 után újra otthont adhat a rendezvénynek. Pajor László, az SZTE ÁOK Urológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Urológia főszerkesztője és a kongresszus jelenlegi elnöke beszédében pedig kifejezte abbéli reményét, hogy ez a három szakmai nap az egymás kölcsönös megbecsülésén alapuló viták és a kölcsönös együttműködés jegyében zajlik.

Az idei konferencia egyik különlegessége, hogy a 19-én és 20-án élő videokapcsolattal közvetítenek urológiai műtéteteket. A bemutatókon többek közt egy igen költséges beavatkozást, egy záróizom-beültetést láthatnak a jelenlévők. Varga József, a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a hasonló közvetítések ma Magyarországon ritkaságszámba mennek. Hozzátette, a nem összevágott anyagból sokkal többet lehet tanulni, ugyanis a folyamatos összekötésnek hála a nézők végig kapcsolatban maradnak a műtétet végző szakemberekkel, és akár kérdéseket is feltehetnek nekik. A nyitónap estéjét ünnepi pillanatok tették emlékezetessé: a Szegedi Nemzeti Színházban tartott fogadás során nyújtották át a Magyar Urológus Társaság immár hagyományos szakmai elismeréseit.

Az élő közvetítések mellett a három napon érdekes előadásokkal, szimpóziumokkal és poszterbemutatókkal várják a szakembereket és a további érdeklődőket a TIK-ben. A rangos hazai és külföldi előadók többek között az urológusi szakma várható fejlődési irányairól, a gyógyszerek felhasználásáról és a prosztatarák kezeléséről is szót ejtenek a Magyar Urológiai Társaság XVII. Kongresszusán.

A rendezvény további programjait az alábbi oldalon lehet olvasni: http://www.congress-service.hu/2012/mut/inf.html

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek