Bezár

Hírarchívum

Közel nyolcvan éve végzett hallgatóját köszöntötte a jogi kar

Közel nyolcvan éve végzett hallgatóját köszöntötte a jogi kar

2012. október 16.
1 perc

Ezüstplakettel köszöntötte Posgay Béla, 1934-ben a Ferenc József Tudományegyetemen végzett jogászt az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar október 11-én kari tanácsülése előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1934. február 24. – ez a dátum olvasható Posgay Béla diplomáján, aki egyébként a napokban, október 15-én töltte be 101. életévét. A Ferenc József Tudományegyetem jogi karának diplomása 1937-től a Szabolcs vármegyei Törvényhatóságnál előbb gyakornok, majd 1940-től aljegyző, szolgabíró volt. 1946-ban állásvesztésre ítélte az Igazoló Bizottság. 1947-től 10 évig a Hárosi Falemezműveknél dolgozott jogi előadóként a vállalat jogi képviseletét látta el. 1957-től 1971-ig – nyugdíjba vonulásáig – ugyanezen a munkahelyen anyag- és áruforgalmi osztályvezetőként tevékenykedett. Ez idő alatt ellátta a vállalat jogi képviseletét, irányította kereskedelmi tevékenységét. 1999-ben vasdiplomát, 2004-ben rubindiplomát kapott, most pedig ezüstplakettet adományozott Posgay Bélának Szabó Imre dékán az évforduló alkalmából.


Az eseményen a jövő tehetségeit is köszöntötték, a kar kilenc köztársasági ösztöndíjasa most vehette át oklevelét. Emellett tanszéki okleveleket, címzetes egyetemi tanári kinevezéseket is osztottak.

 

SZTEinfo


ÁJTK díszdiploma átadó galéria
További képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek