Bezár

Hírarchívum

Új szakmai lehetőségek az SZTE MGK hallgatói számára

Új szakmai lehetőségek az SZTE MGK hallgatói számára

2012. október 05.
2 perc

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel történő együttműködésből rengeteget profitálhatnak a Hódmezővásárhelyen tanulók. Az SZTE MGK 50 éves jubileumát ünnepli.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Együttműködési megállapodást írt alá október 4-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara (SZTE MGK) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI). A szerződést Bodnár Károly, a fakultás dékánja és Mezőszentgyörgyi Dávid, a NAKVI főigazgatója látta el kézjegyével, s a határozatlan időre kötött keretmegállapodás – mely kapcsolódik a felsőoktatási törvény rendelkezéseihez – már e nappal hatályba is lépett. Minderről Barna Péter, az SZTE MGK továbbképzési osztályvezetője tájékoztatta a www.u-szeged.hu-t.

Megtudtuk, a kooperáció értelmében a felek összehangolják tevékenységüket az oktatás, képzés, az agrár-szaktanácsadás és a tudományos kutatás területén. Törekszenek további kutatás-fejlesztési, innovációs pályázatok beadására, megvalósítására, valamint egyéb kutatási programokban való részvételre. A Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézményeként működő NAKVI segítséget nyújt az SZTE MGK hallgatói részére a graduális, posztgraduális, TDK-dolgozatok, diplomamunkák és PhD-disszertációk elkészítéséhez, vidékfejlesztési és agrár-szaktanácsadási tárgyú szakdolgozatok vezetését is vállalja, valamint mezőgazdasági és vidékfejlesztési témákban évközi és nyári gyakorlatokon fogadja a vásárhelyi karon tanuló diákokat. A felsorolt feladatokról a két intézmény minden évben egyeztet.

– Az SZTE MGK már eddig is dél-alföldi regionális szaktanácsadási központnak számított, ezt a szerepkört bővíti a most megkötött kontraktus – hangsúlyozta Barna Péter.

A szerződés aláírását követően az SZTE Mezőgazdasági Karán tartotta kihelyezett ülését az Országos Szaktanácsadási Bizottság (OSZB). A 15 fős testület – mely az országos agrár-szaktanácsadási központként funkcionáló NAKVI alatt működik – évente négyszer ülésezik. Feladata, hogy koordinálja a mezőgazdasági szaktanácsadási kérdéseket, illetve azokról véleményt formáljon a felsőbb szervek részére.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek