Bezár

Hírarchívum

Fesztivállal nyitotta a tanévet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara

Fesztivállal nyitotta a tanévet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara

2012. szeptember 13.
2 perc

Idén is fesztivállal nyitotta az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. A szeptember 12-i közzösségformáló programon - többek között - a „Cheerleader”, Beliczai Balázs, az Ámokfutók gondoskodtak a jó hangulatról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ajtk_tanevnyitoA tanévnyitó fesztivál három éve hagyomány az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. Idén szeptember 12-én az ÁJTK Tisza Lajos körúti épülete előtt, a „lófaránál” tartották a közösségformáló rendezvényt.

A tanévnyitó fesztivál nemcsak a gólyáknak szól, hanem minden olyan hallgatónak és oktatónak, akinek elkezdődik a tanév - tudtuk meg a Karsai Krisztina dékánhelyettes ötlete nyomán létrejött rendezvényről. A dékáni vezetés, a kari hallgatói önkörmányzat (HÖK), valamint a REÖK Kávéház és Étterem alkotta hármas szervezi a fesztivált – tájékoztatott Bernschütz Bálint, az SZTE ÁJTK HÖK általános alelnöke.

 

A látogatók közül nagyobb számban az ÁJTK gólyái képviseltették magukat. Az első éves hallgatók a rendezvényen tették le „jogászi esküjüket", melyet Szabó Imre dékán vezényelt le. A HÖK standja névre szóló ÁJTK kártyával, pólóval és széleskörű tájékoztatással várta a gólyákat. A fesztivál nemcsak az újonnan érkezett hallgatóknak kedveskedett, mert például a REÖK Kávézó italakciókkal várta az oda látogatókat.

„Az első tanévnyitó fesztivál óta rendszeres látogatója vagyok a rendezvénynek. Véleményem szerint egy teljesen hallgató barát rendezvényt sikerült kialakítaniuk a szervezőknek, mind program, mind anyagi szempontból. Kedvenc fellépőim a 'stand up comedy' műfajának nagyjai, akik minden évben ellátogatnak az ÁJTK színpadára” - mondta Molnár Erzsébet jogász szakos hallgató a fesztiválról. - „Tetszik a fesztivál hangulata, szeretem az évente visszatérő, hagyományos programokat.”

 Cserei Bettina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek