Bezár

Hírarchívum

Május 16-ig lehet jelentkezni doktori képzésre

Május 16-ig lehet jelentkezni doktori képzésre

2013. április 10.
4 perc

Érdekel a tudomány magas fokon való művelése? Folytatnád a diákköri vagy a szakdolgozatod kutatási témáját? Jelentkezz doktori (PhD-) képzésre! A Szegedi Tudományegyetem hat karán hirdet doktori programokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem felvételt hirdet a 2013-2014-as tanévre a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott doktori iskoláiban a doktori (PhD-) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

 

Ösztöndíj a doktori tanulmányok ideje alatt

A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39 §. (1) bekezdésében szereplő) pályázók – az Emmi által biztosítandó kereten belül – kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek, amelynek összege 2013 szeptemberétől 100 ezer forint. A felvételt nyert pályázók – jogszabályban rögzített esetek kivételével – nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek függetlenül attól, hogy állami vagy egyéb ösztöndíjas, illetve költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben.

 

A költségtérítés félévente 100 ezer forint és 250 ezer forint között lehet, függ a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzés során milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (például hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktorandusz hallgató milyen mértékben vesz részt az egyetem oktató- és kutató munkájában.

 

A jelentkezés

A felvételi eljárás díja 2013-ban 9 ezer forint, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával. Amennyiben több doktori iskolába is benyújt felvételi kérelmet, az azonos karon működök esetén 9 ezer forint, míg különböző karok esetén minden karon külön fizetendő az eljárási díj (júniusban kapnak csekket).

 

A továbbképzésre a választott doktori iskolának megfelelő kar dékáni hivatalaiban, illetve tanulmányi osztályain kapható (másolható), illetve az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2013. május 16-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postai úton (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).

 

Egyes doktori iskolákba lehetséges (a Matematika- és Számítástudományi Doktori Iskolában kötelező!, míg a Közgazdaságtan és az Informatika Doktori Iskolánál preferált) az elektronikus jelentkezés az ETR Modulo rendszerén keresztül (a Modulo rendszer a https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo/login.ashx címen érhető el), e lehetőségről a doktori iskolák honlapjain lehet tájékozódni. Az SZTE hallgatói az ETR-es azonosítójukkal, jelszavukkal tölthetik ki a jelentkezési lapot, külsős pályázók a doktori.jelentkezes@hszi.u-szeged.hu címre küldött e-mail üzenetben kérhetik a kitöltéshez szükséges hozzáférést. Az űrlap kitöltési útmutatója itt érhető el

 

A jelentkezési lap innen tölthető le

 

Az elektronikus jelentkezés határideje is 2013. május 16-a.

 

A felvételi

A jelentkezők június második felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2013 júniusában kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (a felvételi eljárás díjának befizetésére is ekkor kapnak csekket).

 

E posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, például MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, illetve az egyetemek mesterszakjainak, valamint osztatlan képzéseinek utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek.

 

A pályázatok az akkreditált doktori iskolák alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be: http://www.u-szeged.hu/doktori-iskolak. Bővebb érdemi információ az egyes doktori iskolák vezetőitől, a feltüntetett vezető oktatóktól, az Országos Doktori Tanács honlapjáról (www.doktori.hu), illetve a Doktori Intézet igazgatójától (Klukovits Lajos egyetemi docens, SZTE Doktori Intézet, 6720 Szeged, Dugonics tér 13., tel,: 62-544-831, 544-076, e-mail: dokint@rekt.u-szeged.hu vagy klukovits@math.u-szeged.hu) kapható. Technikai jellegű információért az iskola szerint illetékes karok Dékáni Hivatalaihoz, illetve Egri Katalinhoz (SZTE Doktori Intézet 544-022, Egri.Katalin@rekt.u-szeged.hu) lehet fordulni.

 

SZTE ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Hágelmanné Miksi Emese csoportvezető

hneemese@juris.u-szeged.hu

6701 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Pf. 454

Tel.:(62) 544-190 fax:(62) 544-204

 

SZTE ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR

Dékáni Hivatal

Vad Gabriella főelőadó

vad.gabriella@med.u-szeged.hu

6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 107.

Tel.: (62) 545-008, fax: (62) 426-529

 

SZTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Dr. Kothencz Mihály osztályvezető

kothencz@arts.u-szeged.hu

6722 Szeged, Egyetem u. 2.

Tel.:(62) 544-364, fax:(62) 425-843

 

SZTE GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Tudományos és Gazdasági Szolgáltató Iroda

Szakál Péter irodavezető

Peter.Szakal@eco.u-szeged.hu

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Tel.: 544-287, Fax.: (62) 544-499

 

SZTE GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR

Dékáni Hivatal

Nádudvariné Bulik Ágnes főelőadó

nadudvari@pharm.u-szeged.hu

6720 Szeged, Zrínyi u. 9.

Tel.: (62) 546-126

 

SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS INFORMATIKAI KAR

Tanulmányi Osztály

Battancs Anikó tanulmányi referens

baniko@sci.u-szeged.hu

6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Pf. 428

Tel.:(62) 544-203, Fax: (62) 544-169

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek