Bezár

Hírarchívum

Wellmann-konferencia és juhásztalálkozó lesz Vásárhelyen

Wellmann-konferencia és juhásztalálkozó lesz Vásárhelyen

2013. április 22.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara április 25-én, csütörtökön rendezi meg a XII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciát, melyre Finnországból, Koszovóból, Litvániából, Romániából, Szerbiából és Törökországból is érkeznek vendégek. Április 28-án, vasárnap pedig juhásztalálkozóra várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

juhasz2009A mezőgazdaság, az agrárgazdaság, valamint a vidékfejlesztés aktuális kérdéseit vitatják meg az Európai Unióból érkező, külföldi és magyar vendégek április 25-én a XII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencián, melyet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán (Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.) szerveznek. A közel 120 fős konferencia az „Új irányok a mezőgazdaságban és a vidékfejlesztésben” alcímet kapta. A résztvevők délelőtt mindenki számára nyitott plenáris előadásokat hallgathatnak meg, majd ebéd után a poszterbemutatóval és szekcióülésekkel folytatódnak a szakmai programok. Az előadások az agrárökonómia, az állattudomány, az élelmiszer-tudomány és a környezetvédelem, valamint a növénytudomány és a kertészet témakörét ölelik fel. Szó lesz többek között az állatjólétről és annak mérhetőségéről, de hallhatunk arról is, milyen konfliktusokhoz vezet, ha a vadállatok beszabadulnak a városba. A Wellmann-konferencia programjához minden évben művészeti kiállítás is kapcsolódik. Idén a Népművészeti Tájházban (Hódmezővásárhely, Árpád utca 21.) szakemberek mutatják be a térség népi hagyományait, gazdálkodási tradícióit, folklórját. A konferenciát szakest zárja a hódmezővásárhelyi Sólyom Bisztróban.

 

Április 28-án pedig a hagyományossá vált Szent György-napi Juhásztalálkozót tartják meg immáron 29. alkalommal a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumban (Hódmezővásárhely, 47-es főút). A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara, valamint a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség közös rendezvénye összekapcsolódik az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal, hiszen ugyanazon a helyszínen tartják a két eseményt. A juhásztalálkozón évről évre eszmecserét folytathatnak a szakemberek. Idén is lesz főzőverseny, kiállítják az állattenyésztéshez kapcsolódó technológiákat, kézművestermékeket árusítanak. Minden évben, így idén is folklórműsor egészíti ki a rendezvényt, melyet 9 órakor nyitnak meg. Délelőtt juhnyírási bemutatót is láthatnak az érdeklődők, 13 órakor pedig kihirdetik a bográcsos pörkölt- és egyéb juh-, valamint kecskehúsból készült ételek főzőversenyének győzteseit.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek