2022. január 29., szombat English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Kollégiumok, szakkollégiumok
Karközi kollégiumok

A Szegedi Tudományegyetem öt nagy, úgynevezett karközi kollégiummal rendelkezik, melyek a város különböző pontjain, de a hallgatók számára egyaránt ideális környezetben helyezkednek el, s a lakhatás mellett változatos kulturális, sportolási és szórakozási lehetőséget kínálnak.

Eötvös Loránd Kollégium - letölthető brossúra
Herman Ottó Kollégium
Károlyi Mihály Kollégium
Móra Ferenc Kollégium
Öthalmi Diáklakások

Eötvös Loránd Kollégium 

Az Eötvös Loránd Kollégium karközi szakkollégium, az egyetem kiváló hallgatóiból álló közösség, tudományos és kulturális műhely, amelynek célja társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes, fejlett kritikai érzékkel bíró, a nagybetűs életre alkalmas értelmiség kinevelése. Leginkább első-, másodévben már bizonyított hallgatók tagságát támogatja. Vezetősége részérol a „ humánus szigorúság”, kollégistái részéről a „ minőségi becsvágy ” , a tudomány és kutatás szeretete jellemezze. - letölthető brossúra 

Herman Ottó Kollégium 

A kollégium tízemeletes épülete parkosított övezetben, Újszegeden a Liget mellett található. A városközponttól a 71, 71A és 2-es jelzésű autóbuszokkal könnyedén megközelíthető, de gyalogosan is húsz perc alatt el lehet jutni ide.
A lakószobák háromágyasak, amelyekben háromszemélyes íróasztal, beépített szekrények, polcok és hideg-melegvizes mosdó található.


 

Károlyi Mihály Kollégium

Az ország egyik legnagyobb kollégiuma Szegeden található, ez a Károlyi Mihály Kollégium, mely a Szegedi Tudományegyetem kezelésében működik több, mint 800 férőhellyel. A két épület együttese a legnagyobb forgalmat lebonyolító sugárút mellett épült. Könnyen megközelíthető az egyes villamossal, mely a város két vasúti pályaudvarát köti össze, érintve a városközpontot és az autóbusz-pályaudvart.
 

Móra Ferenc Kollégium

A Móra Kollégium Szeged egyik legszebb részén, a platánsorok, árnyas ligetek övezte új-szegedi kertvárosban található. Vélhetően ez a harmonikus, nyugodt környezet is hozzájárul ahhoz, hogy a kollégisták szeretnek itt élni. Ha reggelenként nem a helyi közlekedést választjuk (busszal a belváros 3 megálló), hanem az új-szegedi park összehajló fái alatt ballagunk végig, majd át a Tisza hídon, máris jól indítjuk a napot.


 
Szeged legfiatalabb kollégiuma, mely 1997 szeptemberében nyitotta meg kapuit az akkori József Attila Tudományegyetem, az integráció óta Szegedi Tudományegyetem hallgatói előtt, a Budapesti út mentén található kellemes zöld övezetben. Megközelíthető a Mars térről induló 79-es, 11Y-os helyi járattal, a Cora-járattal, illetve a Tisza Volán által működtetett helyközi autóbuszjáratokkal (10-15 perc utazás). A felújított épületben színvonalasan felszerelt egy- és háromszobás lakások (apartmanok) várják a lakókat, amelyek a legkényesebb hallgatói igényeket is kielégítik. Minden lakás összkomfortos, külön fürdőszobával, felszerelt konyhával (hűtőszekrény, gáztűzhely, konyhabútor).


Bezár