Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

E-Universitas  --  SZTE Klebelsberg Könyvtár online szolgáltatásai
SZTE Klebelsberg Könyvtár online szolgáltatásai

Ezen felületen tekinthetik meg a folyamatban lévő és a teljesített raktári kikéréseket.

Ezen felületen hosszabbíthatják meg a már kikölcsönzött, de még le nem járt könyveiket a kölcsönzők, amelyhez csupán a látogatókártya vonalkódját kell megadniuk.

Azon látogatóinknak nyújt segítséget ezen felület, akik szeretnék nyilvántartani, hogy a kölcsönzött könyvek határideje mikor esedékes.

Ezen felület alatt könnyedén megtekinthetőek az Egyetemi Könyvtárban fellelhető könyvek.

Oktatóink, PhD hallgatóink számára lehetőség van online másolat igénylésére is.

Oktatóink, PhD hallgatóink számára lehetőség van elektronikus kölcsönzésre.

A tanulásban, oktatásban, kutatásban alapvető e-forrásokat az Egyetemi Könyvtár által vásárolt vagy előfizetett elektronikus könyvek is gazdagítják. Ezek az anyagok szintén az EK virtuális könyvespolcán találhatóak és a könyvtár katalógusában is fellelhetőek és visszakereshetőek. A szolgáltatást korlátlan számú felhasználó veheti igénybe egyszerre. Ezek az e-könyvek az Egyetem teljes IP tartományán belül elérhetőek és az elektronikus dokumentumok használatára vonatkozó általános szabályok szerint használhatóak.

Az SZTE számítógépes hálózatán keresztül ABC rendben megjelenített elektronikus folyóiratok, adatbázisok és szabad felhasználású internetes források honlapja.

A RefWorks egy hivatkozást gyűjtő és kezelő online szolgáltatás. Ez a szolgáltatás 2008. szeptember 1-jétől minden egyetemi polgár számára elérhető (egyéni regisztrációt követően). A szolgáltatás adminisztrátori, tanácsadói és oktatói feladatait az Egyetemi Könyvtár szakemberei látják el, akik számítógépes gyakorlati órákat tartanak a Könyvtárban.