Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kultúra, sport, szabadidő  --  SZTE Kulturális Iroda  --  Programok
Őszi Kulturális Fesztivál
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája minden októberben megrendezi az Egyetem és Szeged város összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált.
Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. Igyekszünk a programsorozatot évről-évre úgy összeállítani, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsünk, és minden korosztályt, érdeklődési kört kielégítsünk. A műfaji sokszínűség mellett másik legfontosabb szempontunk az igényesség, a művészi színvonal.
 
Rendezvényeink minden érdeklődő számára nyitottak, és többnyire ingyenesen látogathatók.
 
A fesztivál fővédnöke Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, védnökei Dr. Botka László, Szeged város polgármestere, Dr. Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.
A rendezvénysorozat helyszínei az egyetem központi épülete és klubjai mellett a város szinte minden közművelődési intézménye és szórakozóhelye. Állandó partnereink, többek között, a IH Rendezvényközpont, REÖK, a Millenniumi Kávéház és Klub, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház, a JATE Klub, a SZOTE Klub, a MASZK Egyesület, az Alsóvárosi Kultúrház, a Belvárosi Mozi, a Grand Gafé.
 
Az összművészeti fesztivál kínálatában többek között komolyzenei hangversenyek, színházi előadások, kiállítások, jazz-, rock- és népzenei koncertek, tematikus filmvetítések, éjszakai filmklubok, táncház, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek.

Az aktuális fesztivál weboldala: www2.u-szeged.hu/okf címen tekinthető meg.

A 2014-as Őszi Kulturális Fesztivál programfüzete pdf formátumban innen tölthető le.