2021. június 18., péntek English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Program - Szabadegyetem - Szeged XV. szemeszter  --  Érzelmi intelligencia a házasságban és a párkapcsolatokban
Előadónkról

Pecsi-RitaUzsalyné Dr. Pécsi Rita
főigazgató
Megyervárosi Általános Iskola és Gimnázium
Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató az oktatás szinte minden szintjén dolgozott; óvodát, iskolát alapított és vezetett; egyetemen általános módszertant oktatott leendő tanároknak; emellett tankönyvet, taneszközöket írt. Munkahelyein a neveléstudomány témakörén belül széleskörű tapasztalatot szerzett, 2012 óta a pécsi Megyervárosi Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetője. Fő tevékenységi köre 4 intézmény szakmai vezetése, koordinálása, továbbképzések szervezése, emellett természetesen az oktatómunkából is kiveszi a részét.

Neveléskutatóként a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekli: hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Többek között ezért tanult és tanított zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, neveléstant, nevelés- és módszertant is. Művészetpedagógiából doktorált. Ennek szellemében nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokkal járják férjével az országot.

Középiskolás kora óta bíztak rá kisebb-nagyobb csoportok vezetését. Ezért cserélte fel zongoratanári egyszemélyes pedagógus tevékenységét kórusvezetésre, felsőoktatásra, iskolai oktatásra, majd egy 100 fős tantestület és egy négy iskolatípusból álló összetett, 700-1200 fős iskolaközpont megszervezésére és vezetésére.

Munkája során sokféle projektet, pályázati tevékenységet vezetett, egyesületi szervezői munkára is szívesen vállalkozott, emellett több szakmai bizottságnak is a tagja.

Férjezett, munka mellett egy négy gyermekes család életét anyaként szervezi.

Bezár