2021. szeptember 25., szombat English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Program - Szabadegyetem - Szeged XV. szemeszter  --  Hogyan vitatkozzunk és hogyan ne az úgynevezett holokauszt-tagadókkal és holokauszt revizionistákkal?
Hogyan vitatkozzunk és hogyan ne az úgynevezett holokauszt-tagadókkal és holokauszt revizionistákkal


Mielőtt vitatkozni próbálunk velünk, jó, ha tudatosítjuk magunkban: hívő emberek ők, akik hiszik is, hogy igazuk van, ők „tudják”, hogy a második világháború idején a nácik és cinkosaik nem öltek meg, nem pusztítottak el kb. hat millió zsidót. Szerintük a holokauszt megtörténtét bizonyító elsődleges levéltári források, náci dokumentumok stb. vagy hamisítványok, vagy szóra sem érdemes papírfecnik. Az előadás elsősorban a következő kérdésekre keresi a választ: hol, mikor, miért, hogyan kezdődött a holokauszt alapvető tényeinek tagadása, kétségbe vonása? Hogyan érvelnek, mely fő témákat tárgyalják a holokauszt-tagadók, és melyek azok a kérdések, amelyekkel meg lehet lepni őket? Milyen eredménnyel járt Európában a holokauszt tagadókkal szembeni törvényes, rendőri, ügyészi, bírói fellépés? Igaza van G. B. Shawnak, aki szerint nem szabad egy pocsolyában egy disznóval birkózni, mert a disznót nem lehet legyőzni és csak bepiszkolódunk.

Az előadás megtekintése:

Szélessávú I. változat (méret: 256x144 sávszélesség: 89 kb/s)

Szélessávú II. változat (méret: 424x240 sávszélesség: 329 kb/s)

Szélessávú III. változat (méret: 640x360 sávszélesség: 757 kb/s)

LAN változat (méret: 852x480 sávszélesség: 1385 kb/s)

Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.

Bezár