2021. június 20., vasárnap English version
E-Universitas  --  Szabadegyetem - Szeged  --  Program - Szabadegyetem - Szeged XV. szemeszter  --  Jótékony baktériumaink (az emberi mikrobiom)
Jótékony baktériumaink (az emberi mikrobium)

Az ember szervezetében található sejteknek csak néhány (3-10) százalékát teszik ki az emberi sejtek. A szervezetünkben folyó anyagcserét, a lezajló kémiai reakciókat katalizáló enzimek 99 %-át nem emberi gének kódolják. Az utóbbi pár év kutatásai alapján tudjuk, hogy több tízezerféle mikroszkópikus élőlény él velünk, rajtunk, bennünk. Védenek, táplálnak, oktatnak, alakítanak bennünket. Kommunikálnak egymással, velünk, mi is velük. Életre-halálra menő küzdelem dúl közöttük, hogy ki maradhasson velünk. Mi is befolyásolhatjuk, hogy ennek a küzdelemnek kik legyenek a győztesei, akik aztán befolyásolhatják egészségünket, öregedésünket, utódaink egészségét. Egy hihetetlenül bonyolult, alig ismert világba tekintünk be egy rövid időre.

Az előadás megtekintése:

Szélessávú I. változat (méret: 256x144 sávszélesség: 89 kb/s)

Szélessávú II. változat (méret: 424x240 sávszélesség: 329 kb/s)

Szélessávú III. változat (méret: 640x360 sávszélesség: 757 kb/s)

LAN változat (méret: 852x480 sávszélesség: 1385 kb/s)

Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.

 

Bezár