2022. május 18., szerda English version

Archívum  --  2007  --  15. szám - 2007. november 12.  --  Kultúra
Kultúra
2007. november 19.
„Müntzing főként kísérleti és szabad improvizációs zenével foglalkozik. Saját fejlesztésű hangszere, a flexichord leginkább egy üreges citerához hasonlít, aminek a megszólaltatásához a legkülönbözőbb fémtárgyak szükségeltetnek. A kétszer hat húros flexichord által kiadott hangokat Müntzing egyetlen sampler segítségével rendezgeti” – olvasni az őszi Kulturális Fesztivál programfüzetében.
Az Iszka utazása egy Romániában élő kislány története. Az alkotást az idei filmszemlén mutatták be, ahonnan többszörös díjnyertesként távozhattak az alkotók. A legjobb szerzői film díját és a diákzsűri fődíját is Bollók Csaba kapta, valamint Czakó Judit vihette haza az Arany olló díjat.
A Szegedi Focus Műhely október végén Bécsben vendégszerepelt egy közép-európai színházi sorozat keretében, ahol Szegeden is sikeres darabjukat, a Kacsát mutatták be. Magyarországról csupán négy társulat kapott meghívást a szemlére.
2007. november 19.
Jelentőségükhöz mérten a filmtudomány sem foglalkozik eleget Bódy Gábor és Jeles András munkáival – emlékeztetett a Kettős vetítés című konferencián a szervező, Füzi Izabella, az SZTE filmelmélet és filmtörténet szakjának oktatója. A Bódy- és Jeles-művek összehasonlítására vállalkozó tudományos programsorozat gazdag kísérőrendezvényeivel együtt valóban hiánypótlónak tűnt.
2007. november 19.
2007. november 19.
2007. november 20.
Mű-terem
Mű-terem
2007. november 19.
Bezár