2021. november 30., kedd English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Egyetemi élet
A MAGYAR KULTÚRA LOVAGJAI címmel tartanak estet a Közéleti Kávéház keretében február 19-én (hétfőn) 17 órakor a Bartók Béla Művelődési Házban. Nick Ferenccel, a Magyar Kultúra Lovagjával, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnökvel, a megye lovagjaival és apródjaival Szalay István beszélget.
KI LÁTOTT ENGEM? Ady Endrei versei és publicisztikái a Hetek csoportja előadásában február 19-én (hétfőn) 19.30-kor a Móra Ferenc Kollégiumban (Közép fasor 31-33.). Előadók: Melkvi Bea, Harsányi Attila, Kőrösi Györgyi (gordonka), közreműködik: Gömöri Krisztián.
 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TÖRTÉNETÉRŐL tartanak kerekasztal-beszélgetést február 20-án (kedden) 16 órakor a Szegedi Akadémiai Bizottság székházának (Somogyi u. 7.) dísztermében. Az elnök Szabó Gábor rektor, a moderátor Blazovich László jogtörténész-professzor lesz.
MÉRNÖKKÉPZÉS SZEGEDEN!? A Közéleti Kávéház vendége Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánja. Az estre február 20-án (kedden) 17 órától kerül sor a Dóm Hotelben (Bajza u. 3-6.).
BALOGH TAMÁS „ÁLMODOZÓK IRKAFIRKÁJA” című tanulmánykötetének bemutatója lesz a Szépírók Társaságának szervezésében február 20-án (kedden) 18 órakor a bölcsészkar konferenciatermében. A szerzővel Szilasi László irodalomtörténész beszélget.
AZ ANJOUK ITÁLIAI ÁGA ÉS MAGYARORSZÁG címmel tart előadást Almási Tibor történész, az SZTE BTK dékánja február 21-én (szerdán) 17 órakor az Olasz Kulturális Központban (Dugonics tér 2.).
HIMNUSZOK A RENDSZERVÁLTOZÁS UTÁNI SAJTÓBAN címmel tart előadást Nagy Ádám muzeológus a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában (Kereszttöltés u. 29.) február 22-én (csütörtökön) 16 órától. A beszélgetőtárs Juhász Ferenc tanár lesz.
A fejlődési rendellenességek felismerése címmel tartanak estet a Közéleti Kávéház keretében február 22-én (csütörtökön) 18 órától az SZTE ÁJTK 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt. 54.). A vendég: Pál Attila, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezető professzora. Házigazda: Bacsó Kincső joghallgató.
A MAGYAR NÉP TÖRTÉNETÉNEK SORSFORDULÓI, avagy a történelmi tudatunk hiányosságai címmel tart előadást Andrásfalvy Bertalan néprajzprofesszor a Móra Ferenc Kollégiumban február 22-én (csütörtökön) 19 órától.

GYTK1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.
 • 2021/22-es tanév szorgalmi időszak
  szeptember 09. - december 13.
 • Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
  október 07. - december 01.
 • Máthé András fotóművész: Egy kis életmű című kiállítása
  november 25. - december 12.

Gyorslinkek

Bezár