2021. november 30., kedd English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Egyetemi élet
Kismamakedvezmények a GTK-n
A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar üdvözli OKM azon kezdeményezését, hogy a kismamák az államilag támogatott képzésben mentességet kapjanak a képzési hozzájárulás fizetése alól. Fontos azonban, hogy a távoktatásos, illetve levelező képzéseken részt vevő költségtérítéses kismama hallgatók is részesülhessenek hasonló kedvezményben, hiszen a gyermek melletti tanulás lehetősége és a nappali tagozatos képzés intenzív megjelenési követelménye csak nagyon nehezen egyeztethető össze – mondta el Hetesi Erzsébet, az SZTE GTK dékánja.
Az intézmény – szem előtt tartva kismamabarát céljait – a költségtérítés kedvezmény mellett a skype-elérhetőség, illetve a virtuális tanácsadó további bővítésével tovább munkálkodik (nem csak) kismama hallgatóinak tanulmányi körülményeinek javításán.
Az SZTE GTK a megszűnt állami költségtérítés kedvezmények helyett saját költségvetése terhére 30 százalékos engedményt biztosít, és az országos felvételi eljárás keretében meghirdetett gazdálkodás és menedzsment szak távoktatásos formáját ajánlja a kismamáknak.
Az SZTE GTK-n a távtanulásra kifejlesztett CooSpace program olyan virtuális teret biztosít a hallgatók számára, mely különösen az olyan egyéni igényeknek, mint a tetszőleges időben való előadás-letöltés, online tanári és csoporttársi konzultáció, valamint a tanulás ütemének és a vizsgázás rendjének személyre szabhatósága is megfelel.
A Gazdaságtudományi Kar tapasztalatai szerint az ingyenesség mellett ezért és a CD-formában beiratkozáskor megkapott tananyagok miatt választották a kismamák a távtanulást szemben a nappali tagozatos képzési formával, ahol a tankönyvek, jegyzetek költségei szintén a hallgatót terhelik.

DSC_1776_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.
 • 2021/22-es tanév szorgalmi időszak
  szeptember 09. - december 13.
 • Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
  október 07. - december 01.
 • Máthé András fotóművész: Egy kis életmű című kiállítása
  november 25. - december 12.

Gyorslinkek

Bezár