2021. november 30., kedd English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Egyetemi élet
Négyszázezer forint biológushallgatóknak
A Sófi József a Szegedi Tehetséges Biológusokért Alapítvány célja a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karán tanuló biológus- és biológia szakos hallgatók tudományos tevékenységének, kutatómunkájának támogatása és a jobb tanulmányi eredmények elérésének ösztönzése. A 2006-2007-es tanévben az alapítvány két kategóriában (biológus alapképzés és biológia doktori iskola) írja ki ösztöndíjpályázatát. A kuratóriumból alakított bírálóbizottság 400.000 forint ösztöndíjat ítélhet oda a két kategória győzteseinek. Az ösztöndíjak adómentesek és egy összegben kerülnek a nyertesek számlájára.
Az alapítvány ösztöndíjára a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának alapképzésében részt vevő II., III., IV. és V. éves biológus- és biológia szakos hallgatók, valamint a biológia doktori iskola és az egyetem más doktori iskoláinak biológiai kutatásokkal foglalkozó I., II. és III. éves PhD-hallgatói pályázhatnak, ha az előző (2005-2006-os) tanévben félévkor és év végén is legalább 4,5-ös tanulmányi átlageredményt értek el. A pályázati felhívás és a pályázati űrlap megtalálható az egyetem Biológus Tanszékcsoportjának weboldalán: www.sci.u-szeged.hu/btcs/. A pályázatok benyújtásának határideje március 6. (kedd). A kitöltött pályázati űrlapokat két példányban kell eljuttatni az SZTE TTK Biotechnológiai Tanszék titkárságára, és el kell küldeni a következő e-mail címre is: biotech@brc.hu
Az írásbeli pályázatokat az alapítvány kuratóriumából alakított bírálóbizottság értékeli március 27-ig. Ezután a legjobb tizenhat pályázó (mindkét kategóriában nyolc-nyolc fő) kap meghívást az ösztöndíj-konferenciára, ahol tíz perc időtartamú szóbeli előadást kell tartani az általuk végzett kutatási témáról. Az ösztöndíj-konferenciát áprilisban rendezik majd meg. A kuratórium 200.000-200.000 forint ösztöndíjat ítél oda a két kategória győztesének, akik emellett elnyerik az alapítvány díszes vándorserlegét, a Greguss Pál-emlékérmet, és fényképeik bekerülnek az ösztöndíjasok fotógalériájába. A díjak átadására 2007. szeptember elején, az egyetem tanévnyitó ünnepségén kerül sor. Az alapítvány 2007. szeptember 21-én utalja át az ösztöndíjak összegét a két győztes pályázó bankszámlájára.

Sport1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.
 • 2021/22-es tanév szorgalmi időszak
  szeptember 09. - december 13.
 • Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
  október 07. - december 01.
 • Máthé András fotóművész: Egy kis életmű című kiállítása
  november 25. - december 12.

Gyorslinkek

Bezár