2021. szeptember 17., péntek English version
Archívum  --  2007  --  15. szám - 2007. november 12.  --  Egyetemi élet
Támogatás az akadémiai kutatócsoportoknak
A Szegedi Tudományegyetemen működő tizenkét kutatócsoport öt éven át tartó, összesen 1,25 milliárd forintos támogatásáról írt alá október 25-én együttműködési megállapodást Szabó Gábor rektor és a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Pléh Csaba.
Az ötéves támogatási ciklusra a nemzetközileg is kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó csoportokat választották ki anonim bírálati rendszerben. Az Akadémia és a magyarországi egyetemek együttműködésének keretében működő, összesen 79 csoport közül mintegy 30 újonnan került a támogatottak közé.
Idei Miklós, az MTA Támogatott Kutatóhelyek Irodájának igazgatója elmondta, hogy a támogatott kutatócsoportok irányítói az egyetemek tanszékvezetői, tanszékvezető-helyettesei, a csoportban dolgozó kutatók és asszisztensek pedig az MTA alkalmazottai.
Az Akadémia fedezi a munkatársak bérét, míg az egyetem befogadja a kutatócsoportot, és biztosítja a működéséhez szükséges infrastruktúrát – tette hozzá az igazgató. A szegedi egyetemen működő kutatócsoportok évente mintegy 250 millió forint támogatást kapnak. A 79 támogatott kutatócsoport éves összköltségvetése meghaladja az 1,7 milliárd forintot – közölte Idei Miklós.

IMG_0087_DxO_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Versenyes kurzusfelvétel
  augusztus 30. - szeptember 19.
 • Versenyalapú kurzusfelvétel
  szeptember 01. - szeptember 19.
 • Testnevelési kurzusok / versenyjelentkezés
  szeptember 02. - szeptember 19.
 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.

Gyorslinkek

Bezár