2022. január 24., hétfő English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Kultúra  --  Kapucíner
A 83-as buszra szálltam fel. Miért is? Hogy Alsóvárosra utazzak, Szent Ferenchez? Van ott egy cukrászda a Kapca mellett…
Azt hiszem, a busz monoton zúgása okozta a révületet. Huszonegyedik századi sámánzene a dugattyúházból. Mindenesetre mikor magamhoz tértem, már a végállomáson voltam valahol a világ végén. – Az Apostolok tanyája nevű italmérés volt valaha itt a sarkon – gondoltam. – Iszok egy sört. (A zaklatottság miatt nem mertem kapucínert kortyolni. Koffein. A maláta és a komló pedig – a népi gyógyászatban már régen köztudott – nyugtató hatású.) De a hajdani kocsmát, amit emlékeimből csak így hirtelen… elvarázsolták. Garabonciás lett. Telepakolták újra-divatos-nyolc-vanas-évekbeli bútorokkal (Petró, izé, retró), és a frissen végzett régész srác felmos a székek között, kiporolja a nagyi heverőjét, elindítja a zenét, beáll a pult mögé, és a sörcsapra támaszkodik.
Sámánzene ismét. Egy laptop, amiből mindenféle zsinór kúszik egy dobozba és még tovább. Dugattyúk helyett most a kettes számrendszer dalol. Viszont közel hasonló ütemben, mint a hengerek. Rendelek egy csapolt Staroprament (háromötven), és lapozgatom a programfüzetet.
A táncház mellett salsatanfolyam, reggae-est (nem pedig reggae-fiúk!), blues, drumm and bass és break beats party, hm. Fellép még néhány zenekar is („Chupacabra meg egy hasonlóan jó zenekar"), melyek történetére szörftúrát szerveztem volna (cyber), csakhogy épp a buszon ülök, reggel hét óra, autópálya (Pest felé), és a töltőtollam nem tud csatolni semmilyen fájlt sehova, és a Google is reménytelen. A laptopom meg nem találom (talán, mert nem is volt soha). Ezért csak ajánlani tudom, hogy van egy „Vendéglő a világ végén”, ahonnan csak egy valamit hiányoltam: a Frittmann rozét. De ez már privát ügy.
 
Garabonciás. Vadkerti tér, a 83-as végállomása
D. Cs.

DSC_136841_230x154.png

Kapucíner

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Digitális vallomások - Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás
  december 04. - január 30.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak 2021/22 I. félév
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 28.

Gyorslinkek

Bezár