2021. november 30., kedd English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Sport
Az ország legfiatalabb kapitánya
Nem akármilyen dolog 17 évesen, harmadikos gimnazistaként csapatkapitányi karszalagot viselni egy felnőtt labdarúgó-csapatban, ahol ráadásul a többség egyetemista. Búrány Zoltánról (képünkön), a Tisza Volán-Szeviép játékmesteréről van szó, akit a napokban meghívtak az U18-as válogatottba.
Tudni kell a megyei I. osztályban éllovas szegedi csapatról, hogy az átlagéletkor mindössze 20 év, és hogy a bővebb, 30-as keretből 28-an tanulnak – közülük 14-en az SZTE kötelékein belül. Ez is egyedülálló, sőt üde színfolt a mai magyar labdarúgásban.
Zoli hétévesen a Tisza Volán Focisuliban kezdte karrierjét Buchholcz Gábor tanítványaként. A pályán pontos passzaival, jó meglátásaival, technikás futballjával, pályán kívül csendes, tisztelettudó modorával már elég korán felhívta magára a figyelmet. Mindig is a pálya közepén, irányító, osztogató szerepkörben érezte jól magát. Erőssége még a nagy munkabírás, az alacsony súlypont és a rendkívüli izomzat.
Jelenleg két NB I-es klub érdeklődik iránta, mégpedig az MTK és a Győri ETO, de a középiskola elvégzéséig maradni akar, és két bajnoki címet szeretne szerezni. Egyet ebben az évben a megyei I. osztályban, egyet pedig jövőre az NB III-ban. Véleménye szerint ez „sok munkával, odaadással elérhető.” A váltás ellen szól még a minőségi munka, amit Vágó Attila edző szolgáltat mintegy heti 12-14 edzés formájában. A programban szerepel: futás, úszás, konditerem és labdás edzés.
A Tömörkény István Gimnázium nappalis tanulójaként ez az edzésszám sem okoz gondot, Zoli szorgalmas, jó tanuló. A továbbtanulás gondolata is foglalkoztatja, de egyelőre még nem döntött. Példaképei nem a posztján játszanak, mindannyian védők, s ketten a Real Madridban futballoznak: Ivan Helguera és Roberto Carlos. A Tisza Volán-Szeviépben pedig a rutinos jobb oldali védőre, Babos Áronra néz fel leginkább.
D. T. I.

szgep_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.
 • 2021/22-es tanév szorgalmi időszak
  szeptember 09. - december 13.
 • Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
  október 07. - december 01.
 • Máthé András fotóművész: Egy kis életmű című kiállítása
  november 25. - december 12.

Gyorslinkek

Bezár