2021. november 30., kedd English version
Archívum  --  2007  --  3. szám - 2007. február 19.  --  Sport
Február első hétvégéjén rendezték meg Szegeden az 5. Tisza VSI-kupa rövidpályás gyorskorcsolyaversenyt, amely vidékbajnokság és Hungaria Open néven nemzetközi viadal is volt egyben. Lajtos Szandra, aki egyetemünkön elsőéves rekreáció-egészségfejlesztés szakos hallgató, az összesített távok alapján második helyezést ért el. A magyar női váltó – melynek Szandra is tagja – aranyéremmel fejezte be a viadalt. Egy héttel később versenyzőnk a budapesti Világkupa-versenyen 500 méteren a 12. helyen, a váltóval pedig – a B döntőt megnyerve az ötödik helyen végzett.
Budapest adott otthont a felnőtt cselgáncsozók Magyar Köztársaság-kupájának. Az eseményen a Szegedi Judo SE versenyzői három érmet szereztek. A 73 kg-ban Bürgés Milán a harmadik, Kovács László az ötödik helyen végzett, míg a +100 kg-ban Szabó Csaba – aki tavaly diplomázott egyetemünkön –  győzött. A két érmes, Bürgés és Szabó ezzel az eredménnyel kivívta a nemzetközi Hungária-kupán való indulást.
A férfiaknál a címvédő Krajcsák Márk sikerével fejeződött be a fallabdázók 19. országos bajnoksága: a háromszoros Eb-5., egyetemi-főiskolai vb-ezüstérmes versenyző sorozatban negyedszer nyerte meg az ob-t. A Római Teniszakadémián rendezett háromnapos viadalon a nők küzdelmében Biró Zsuzsa lett a bajnok, míg az ezüstérmet a szegedi Kecse-Nagy Helga (SZTE GTK, harmadéves közgazdász) szerezte meg.
A futsal NB II Keleti csoportjának múlt heti fordulójában az Universitas Szeged 7–5-re győzött az Ózd ellen, ezzel a tabella 6. helyén áll. A női vízilabda OB I/B-ben befejeződött az alapszakasz: az Universitas Szeged lányai csoportjukban a 3. helyen végeztek, így márciustól az 1-6. helyért küzdhetnek tovább.

DSC_1776_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • Szorgalmi időszak 2021/22 I. félév
  szeptember 06. - december 11.
 • Szorgalmi időszak
  szeptember 06. - december 11.
 • 2021/22-es tanév szorgalmi időszak
  szeptember 09. - december 13.
 • Kolozsvárról Szegedre – dokumentumtárlat a szegedi egyetem történetéről
  október 07. - december 01.
 • Máthé András fotóművész: Egy kis életmű című kiállítása
  november 25. - december 12.

Gyorslinkek

Bezár