Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

A felnőttkori tanulásról tanácskoznak a szegedi konferencián

Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciának.

A Lifelong Learning, azaz az élethosszig tartó tanulás mára egész Európában az egyetemes oktatás- és gazdaságpolitika szerves részét képezi. Ennek jegyében rendez április 18-án és 19-én szakmai fórumot Szegeden a MELLearn – Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért Egyesület. A konferencia elnöke Szabó Gábor, az SZTE rektora, fővédnöke pedig Botka László, Szeged város polgármestere.

 

Az esemény hazai és nemzetközi előadói a felsőoktatás és a felnőttkori tanulás témakörét veszik górcső alá a minőség, a finanszírozás és a nyitottság szempontjából. Előadást tart mások mellett Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke, Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Polónyi István, a Debreceni Egyetem és Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem professzora, illetve Németországból Dieter Dohmen, az FiBS – Institute for Education and Socio-Economic Research elnöke, valamint Anna Spexard a Humboldt Egyetem képviseletében.

 

Az április 18-i programok helyszíne az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.), az április 19-i tanácskozásokra az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (Szeged, Boldogasszony sugárút 6.) kerül sor. A plenáris ülés április 18-án 10 órakor kezdődik.

 

A konferenciáról további információ és a részletes program a www.mellearn.hu honlapon található.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_2674_230x154.png

Rendezvénynaptár *

 • Digitális vallomások - Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás
  december 04. - január 30.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak 2021/22 I. félév
  december 13. - január 29.
 • Vizsgaidőszak
  december 13. - január 28.