Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Felhívások
Jövő Hídja augusztus 20-án a SZIN ingyenes 0. napján!

A Jövő Hídja országos rendezvénysorozat Szegedre látogat augusztus 20-án. A kezdeményezés célja a kutatói és műszaki életpálya népszerűsítése, valamint a kutatási eredmények bemutatása széles közönség számára.

SZTE_innovnap_439Az SZTE a Jövő Hídja szervezésében több sátorral is jelen lesz a SZIN-en augusztus 20-án. A sátrakban kutatási eredményeket, kísérleteket, érdekességeket szeretnénk bemutatni, melyek vonzóak lehetnek a természettudományos és műszaki pálya iránt érdeklődők számára.


Várjuk kiállítók (hallgatók, kutatók, partnerek) jelentkezését az SZTE sátraiba, akik…


- elhivatottak a tudomány iránt
- érdekes kísérleteket tudnak bemutatni
- nem riadnak meg a közönségtől
- szívesen képviselik az SZTE-t
- esetleg olyan kezdeményezésben tevékenykednek, amelynek célja összhangban van a rendezvény célkitűzéseivel


A kiállítók számára biztosunk:

- sátrat

- székeket

- asztalokat

- sátranként 2 db egyhetes SZIN belépőt


Fontos információk a kiállítással kapcsolatban

 • Sátrak mérete: 3x6m alapterületű, világos falú sátrakra kell számítani, melyek 3 oldala és teteje zárt, 1 oldala nyitott.
 • Kiállítható elemek, programok: Az eseményre várunk minden olyan kiállítható elemet, programot, mely a fiatalok érdeklődésére tarthat számot, és a műszaki és természettudományos területet tudja népszerűsíteni. Az eddigi tapasztalatok szerint a látogatók kisebb csoportokban (2-5 fő) érkeznek, rövid időt töltenek egy-egy sátornál, és leginkább a látványos, interaktív bemutatókra nyitottak.
 • Projektor, vetítés: Az erős napfény, és a koncertek esetén hangosabb zene egyaránt korlátozzák a vetítési lehetőségeket, így LCD kijelzők és nagyobb teljesítményű hangszórók használata, illetve feliratos anyagok vetítése javasolt.
 • Áramellátás: a sátrakban tudunk áramot biztosítani, azonban ezt a kiállítóknak előzetesen jelezniük kell. Speciális igényüket (pl.: nagy teljesítményű műszaki berendezés), kérjük külön jelezzék felénk!
 • Sátrak száma: a szervezők az SZTE számára kb. 10-15 sátrat tudnak biztosítani. Terveink szerint 1-1 kiállító csapat 1-1 sátrat kap.
  Egyetem által biztosított eszközök: az egyetem a kiállítók számára a sátron kívül székeket és asztalokat tud biztosítani. Minden további kelléket, eszközt a kiállítóknak kell hozniuk.
 • Belépés a SZIN-re augusztus 20-án: Augusztus 20-án ingyenesen látogatható a Szegedi Ifjusági Napok, így sem a kiállítóknak, sem a látgatóknak nem kell jegyet váltaniuk. Ebből kifolyólag nagy érdeklődésre számítanak a szervezők, hiszen várhatóan sokan ellátogatnak majd az ingyenes programokra.
 • Tűzgyújtási tilalom: a rendezvény ideje alatt szigorú tűzgyújtási tilalom lesz érvényben, így ezt a kiállítás során figyelembe kell venni a kísérletek, installációk tervezésénél.
 • Ajándék hetijegyek: A kiállítók számára sátranként 2 db hetijegyet tudnak biztosítani a szervezők, melyek nem válthatóak át több napijegyre. A kiállításra segíteni a fent említett ingyenesség okán többen jöhetnek augusztus 20-án, így ezek a heti jegyek nem a szervezők belépését szavatolják, hanem ajándékok, ösztönzők a szervezők részéről az eseményen közreműködők részére.
 • Az eszközök helyszínre szállítása: az egyetemi épületek augusztus 5-20 között zárva lesznek, amely megnehezíti az egyetem műszaki berendezésének SZIN-re való szállítását. Megoldásként fel tudjuk ajánlani, hogy az augusztus 2-ig beérkező eszközöket a Rektori Hivatalban tároljuk ezen időszak alatt, majd augusztus 19-én elszállítjuk a kiállítás helyszínére. Így augusztus 20-án a kiállítók reggel berendezhetik standjaikat. Amennyiben egyénileg, más módon kívánják megoldani az eszközök tárolását, és szállítását, kérjük jelezzék felénk, a SZIN területére ugyanis a gépjárműveknek behajtási engedélyre van szüksége.
  Az eszközök elszállítása a helyszínről: A kiállítás befejeztével augusztus 20-án 18:00 után az eszközöket visszaszállítjuk a Rektori Hivatalba, ahonnan másnap elvihetőek.


  Kiállítókkal kapcsolatos elvárások:

  - látványos, érdekes programok bemutatása

  - saját kiállítási bemutatójuk eszközigényének (a fentieken túl) biztosítása

  - a kiállítás ideje (augusztus 20.) alatt folyamatos személyes jelenlét a saját kiállítási standnál, és az érdeklődők tájékoztatása a bemutatott elemhez kapcsolódóan


   SZTE_innovnap_467Jelentkezés:

   - IDE kattintva
   - az SZTE sátrainak korlátozott száma miatt (kb. 15 sátor) nagyobb számú jelentkezés esetén a szakmai tartalom, illetve a jelentkezés sorrendje alapján kerülnek kiválasztásra a kiállítók

    

   A Jövő Hídja központi oldalán további információk állnak rendelkezésre az eseménysorozattal kapcsolatban: http://www.jovohidja.hu/

   A rendezvénnyel kapcsolatban a következő címen várjuk a kérdéseket:

   kutatasmarketing@rekt.u-szeged.hu

    uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

   Sport1_230x154.png

   Rendezvénynaptár *