Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Egyetem  --  Videógaléria
Videógaléria

szte_youtube

A Szegedi Tudományegyetem a legnagyobb közösségi oldalak mellett, a legnagyobb videómegosztó portálon is képviselteti magát 2009 óta. Ezen videós portálon megtalálhatóak az Innovízió műsorai, valamint a Szegedi Tudományegyetem mindennapi életével kapcsolatos videók egyaránt.
A Szegedi Tudományegyetem, és a karok bemutatkozó filmjei.
A szegedi egyetemi életet meghatározó események bemutatására készült filmeket nézhet meg itt a kedves látogató. Filmjeink célja, hogy hű képet alkossunk az egyetemi polgárok életének meghatározó eseményeiről. A filmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A Szegedi Tudományegyetem életéről, az itt folyó oktató és kutatómunkáról az egyetem rektorát különböző neves események, fordulónapok alkalmával kérdeztük meg. A riportfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
A portréfilmek olyan kutatókról-oktatókról szólnak, akiknek élete, munkássága évtizedek óta összefonódik a Szegedi Tudományegyetemmel. Sikereik, tudományos eredményeik a szegedi felsőoktatás hírnevét öregbítették, öregbítik. De nemcsak erről szólnak a filmek, hiszen a professzorok életútján keresztül egy kort is megismerhetünk, egy miliőt, amelyben felnőttek illetve tudományos munkásságukat kifejtették. Vannak köztük olyanok, akik még ma is aktívan kutatnak és vannak olyanok, akik ugyan visszavonultak, de kapcsolatuk továbbra is szoros maradt az egyetemmel.  A portréfilmek a Szegedi Tudományegyetem megbízásából a Bölcsészettudományi Kar Médiatudományi Tanszékének közreműködésével készültek.
Tudományos, ismeretterjesztő előadássorozat, amely a Szegedi Tudományegyetem tudósainak munkásságát, konkrét kutatói eredményeket, tapasztalatokat mutat be.
A Szegedi Tudományegyetem vezető oktatóinak és kutatóinak ismeretterjesztő tudományos előadássorozata, amely minden korosztálynak érdekességet nyújt a tudományágak széles spektrumán a jogtudománytól a sejtbiológiáig. Az előadások mindenki számára megtekinthetőek Közép-Európa egyik legszínvonalasabb oktatási épületében a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Ezen felület alatt számos videót tekinthetnek meg az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem előadásairól, illetve az itt folyó munkáról.
Tudományos, ismeretterjesztő természettudományi témájú előadások közérthetően.