Bezár

SZTEhírek

honlapcikkhez_coursera_alumni

Coursera for SZTE Alumni: Meglepetés az alumninak – Mesterséges intelligencia mindenkinek!

Coursera for SZTE Alumni: Meglepetés az alumninak – Mesterséges intelligencia mindenkinek!

2024. március 27.
3 perc

Ingyenes Coursera tananyagcsomagot kínál az SZTE a mesterséges intelligenciáról a már végzett hallgatóknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem örömmel jelenti be a Coursera for SZTE Alumni programját, amely kiváló lehetőséget kínál a már végzett hallgatók számára. A Coursera platformon keresztül elérhető kurzusok - többek között az IBM és a Google tananyagai - biztos alapot teremtenek a szakmai fejlődéshez és a technológiai területen való jártasság növeléséhez.

Mit kell tudni a Courseráról?

A világ legnagyobb oktatási platformja a vezető vállalatok és egyetemek magas minőségű tananyagait kínálja. Mivel a tananyagok kötöttségek nélkül végezhetők el (folyamatosan elérhetők, időkorlát nélkül tanulhatók, ismételhetők) munka mellett is hasznos segítséget nyújtanak a szakmai fejlődésben.

A Coursera for SZTE Alumni csomagban szereplő 39 kurzus tananyaga 2024 decemberéig korlátlanul elérhető. A tananyagok között találhatók kezdőknek szóló általános tanfolyamok és speciális, haladóknak szóló tartalmak is elérhetők.

A Coursera platform magyar nyelvű változata további segítséget kínál. A magyar nyelvű funkciók megkönnyítik a tájékozódást és a tananyagok kiválasztását. A fejlesztés 2023 decembere óta elérhető egy, a Coursera által kezdeményezett és szervezett gépi fordítási folyamat eredményeként. Az SZTE folyamatosan vizsgálja a gépi fordítást a legteljesebb felhasználói élmény érdekében, különösen, hogy a Coursera Lighthouse program keretében minden egyetemi polgár számra ingyenesen elérhetőek a világ legnagyobb online oktatási felületének tananyagai – mostantól pedig a már végzett hallgatók is élvezhetik ennek előnyeit.

Milyen előnyökkel jár a részvétel?

A Coursera for SZTE Alumni program célja, hogy megteremtse a lehetőséget a folyamatos tanulásra és a szakmai fejlődésre kiegészítve a Szegedi Tudományegyetem közösségéhez való tartozás élményével. A Coursera for SZTE platformon elérhető mesterséges intelligenciát bemutató kurzusok segítenek a korábbi hallgatóknak olyan készségek fejlesztésében, amelyekre a modern munkaerőpiacon szükség van. A mesterséges intelligencia olyan új tudományterület, amely ugyan részese a mindennapoknak feladattól és munkaterülettől függetlenül, mégis jellemzően keveset tudunk a helyes és hatékony használatáról. A Coursera tananyagcsomagja tehát a legjobbkor érkezik a készségek fejlesztésére.

Ki vehet részt a programban?

A Coursera for SZTE Alumni program keretében csak azok kapnak emailben meghívót, akik jelenleg aktív felhasználói fiókkal rendelkeznek az SZTE Alma Mater uniszegedalumni.com közösségi oldalán, mint volt hallgatók. Amennyiben még nem rendelkezik aktív fiókkal, így csatlakozhat.

Szívesen tanulna Ön is a felületen?

Ha már tagja az SZTE Alma Mater szervezetének, emailben automatikusan kap hozzáférést a Courserához. Az aktív tagok az e-mailben kapott Coursera meghívóban szereplő link segítségével a képzési csomag eléréséhez külön szükséges regisztrálni a Coursera platformján.

Ha még nem regisztrált az Alma Mater felületen, pedig az SZTE-n vagy elődei egyikén szerzett diplomát, az uniszegedalumni.com oldalon válhat taggá, hogy a további szolgáltatások mellett díjmentesen tanulhasson a Courserán.

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek