Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés
Szervezeti felépítés
Az egyetem irányításának napi operatív feladatait a Rektori Hivatal végzi. Az alábbi oldalakon a hivatal munkatársairól, illetve működéséről találhatnak információkat.
Az egyetemi kancellár feladata többek között az egyetemek gazdálkodásának, menedzselésének, igazgatásának irányítása.
A Szegedi Tudományegyetemen külön Gazdasági és Műszaki Igazgatóság foglalkozik a napi szintű, illetve a hosszú távú gazdasági-pénzügyi feladatok ellátásával, illetve a műszaki jellegű ügyekkel. Az alábbi oldalakon az igazgatóság működéséről és munkatársairól olvashatnak.
Az SZTE különböző szolgáltató egységeinek célja a hallgatók, az oktatók, a dolgozók, illetve az érdeklődők, az egyetem látogatóinak kiszolgálása. Intézményünk nemzetközi hírű könyvtárral és kongresszusi teremmel rendelkezik, de számítóközpont, illetve hallgatói szolgáltatásokért felelős központ is működik az SZTE-n. Az alábbi oldalak ezen egységek tevékenységébe, az általuk kínált szolgáltatások körébe engednek betekintést.
A tizenkét karú Szegedi Tudományegyetem mintegy harmincezres hallgatói, illetve kétezres oktatói (hétezres dolgozói) létszámával, gyakorlatilag az összes képzési területet felölelő oktatási kapacitásával Magyarország egyik legnagyobb, legszínvonalasabb, legelismertebb felsőoktatási intézménye. Az SZTE-t a különböző nemzetközi rangsorok Európa legjobb száz egyeteme között jegyzik. Egyetemünk 1921-ben költözött át Kolozsvárról a Tisza-parti városba, mára gyakorlatilag eggyé vált Szegeddel. Az egyetem 11 kara a székhelyen, a Mezőgazdasági Kar Hódmezővásárhelyen működik. Az SZTE-n a bolognai rendszernek megfelelően a felsőfokú szakképzésektől az alapképzéseken és a mesterképzéseken át a szakirányú továbbképzésekig és a doktori képzésekig szinte minden, a diákok és a munkaerőpiac által keresett képzés megtalálható.
A Dél-Alföldi Agrártudományi Centrum és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Szervezetileg nem az egyetem karaihoz tartozó, de diákjainknak tanulási, kutatási lehetőséget adó külső egységek.
A Dél-alföldi Élet- és Anyagtudományi Kooperációs Kutatási Központ, a Dél-alföldi Neurobiológiai Tudásközpont, valamint a Környezet- és Nanotechnológiai Regionális Egyetemi Tudásközpont feladata, hogy az egyetemi tudományos eredményeket közvetítse az ipari szféra felé.
GYTK1_230x154.png

Rendezvénynaptár *

 • Könyvhét: Rendhagyó történelemóra - Konfliktus szimulátorok
  június 16.
 • A hódmezővásárhelyi zsidóság elhurcolásának emléknapja
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés a Délvidéki folyóiratról, Magyarkanizsa művelődéstörténete című kötetről és A szentesi sajtó kezdetei című kötetről
  június 16.
 • Karunk oktatóinak könyvbemutatója a 90. Ünnepi Könyvhéten
  június 16.
 • Könyvhét: Beszélgetés A magyar polgári iskolai tanárképzés története című kötetről
  június 16.

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK