Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Szervezeti felépítés
Szervezeti felépítés
Az egyetem irányításának napi operatív feladatait a Rektori Hivatal végzi. Az alábbi oldalakon a hivatal munkatársairól, illetve működéséről találhatnak információkat.
Az egyetemi kancellár feladata többek között az egyetemek gazdálkodásának, menedzselésének, igazgatásának irányítása.
A Szegedi Tudományegyetemen külön Gazdasági és Műszaki Igazgatóság foglalkozik a napi szintű, illetve a hosszú távú gazdasági-pénzügyi feladatok ellátásával, illetve a műszaki jellegű ügyekkel. Az alábbi oldalakon az igazgatóság működéséről és munkatársairól olvashatnak.
Az SZTE különböző szolgáltató egységeinek célja a hallgatók, az oktatók, a dolgozók, illetve az érdeklődők, az egyetem látogatóinak kiszolgálása. Intézményünk nemzetközi hírű könyvtárral és kongresszusi teremmel rendelkezik, de számítóközpont, illetve hallgatói szolgáltatásokért felelős központ is működik az SZTE-n. Az alábbi oldalak ezen egységek tevékenységébe, az általuk kínált szolgáltatások körébe engednek betekintést.
A tizenkét karú Szegedi Tudományegyetem mintegy harmincezres hallgatói, illetve kétezres oktatói (hétezres dolgozói) létszámával, gyakorlatilag az összes képzési területet felölelő oktatási kapacitásával Magyarország egyik legnagyobb, legszínvonalasabb, legelismertebb felsőoktatási intézménye. Az SZTE-t a különböző nemzetközi rangsorok Európa legjobb száz egyeteme között jegyzik. Egyetemünk 1921-ben költözött át Kolozsvárról a Tisza-parti városba, mára gyakorlatilag eggyé vált Szegeddel. Az egyetem 11 kara a székhelyen, a Mezőgazdasági Kar Hódmezővásárhelyen működik. Az SZTE-n a bolognai rendszernek megfelelően a felsőfokú szakképzésektől az alapképzéseken és a mesterképzéseken át a szakirányú továbbképzésekig és a doktori képzésekig szinte minden, a diákok és a munkaerőpiac által keresett képzés megtalálható.
A Dél-Alföldi Agrártudományi Centrum és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Szervezetileg nem az egyetem karaihoz tartozó, de diákjainknak tanulási, kutatási lehetőséget adó külső egységek.
A Dél-alföldi Élet- és Anyagtudományi Kooperációs Kutatási Központ, a Dél-alföldi Neurobiológiai Tudásközpont, valamint a Környezet- és Nanotechnológiai Regionális Egyetemi Tudásközpont feladata, hogy az egyetemi tudományos eredményeket közvetítse az ipari szféra felé.