Online segítség SZTE-s hallgatóknak, léleknavigátor

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ – segítség a mindennapokban

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az SZTE hallgatói részére biztosít mentálhigiénés, személyiség- és képességfejlesztő szolgáltatásokat.


A központban együtt dolgoznak az egyetemisták életvitelét jól ismerő kortárssegítők és az egyetem munkatársai (pszichológus, mentálhigiénés szakember, pszichiáter).


A központ külön szolgáltatások csoportjával segíti a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének megteremtését, személyre szabott, igényeiknek megfelelő megoldásokat kínál önálló életvitelük biztosításához.



Léleknavigátor

A LélekNavigátor az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ által üzemeltetett online segítő és önsegítő oldal. Az ingyenes online tanácsadás a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára nyitott.


A honlapról elküldött e-maileket képzett szakember fogadja, akihez bármilyen lelki/életvezetési problémával lehet fordulni (párkapcsolati, tanulmányokhoz fűződő, családi, esélyegyenlőségi, állásinterjúval kapcsolatos). A szolgáltatás anonim, tehát a levélíró és a tanácsadó személye is ismeretlen marad. A szolgáltatásról bővebben az "Online Tanácsadás" menüpontra kattintva kaphatsz információt.

http://www.leleknavigator.hu/



Kortárssegítők - Kik vagyunk?

 

Mi egy egyetemistákból álló csapat vagyunk, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó keretein belül tevékenykedünk, hogy színesebbé tegyük a hétköznapjaidat.

 

Mit nyújtunk?
Figyelmet, jókedvet, mókát, kacagást, elfogadást, megértést kaphatsz tőlünk, ha valakivel beszélgetni szeretnél. Emellett szervezünk különböző közösségi programokat is.


Hol találhatsz meg minket? Elérhetők vagyunk a Facebook-oldalunkon keresztül:

https://www.facebook.com/kortarsaid

 

A Speciális képzési igényű hallgatók (korábban SNI) támogatásáért az Életvezetési Tanácsadó Központban működő SANSZ Iroda felel. Keress minket, ha a tanulmányaidat szeretnéd akadálymentessé tenni! Az ehhez szükséges tanulmányi kedvezményekről, kölcsönözhető tanulást segítő eszközökről, képességfejlesztő kurzusokról kérj tájékoztatást: eselyiroda@szte.hu. mentálhigiénikus szakember


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.