Kiemelt_BP_20160927

SZTE diplomásokat toboroz 2017 elejétől a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja

2017 közepén kezdi meg működését a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja, amely a diplomások toborzását 2017 elején indítja – közölte az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója. A nemzetközi cég az SZTE Állásbörzén várja az első érdeklődőket.

8 milliárd forintos beruházással hozza létre a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontját. A Szegeden befektetett tőke nagy részét információtechnológiára és alkalmazottainak képzésére fordítja a nemzetközi óriásvállalat, amely jelentős mértékben támaszkodik a Szegedi Tudományegyetemmel formálódó együttműködésre – derült ki a British Petrol vezetői – köztük az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója, Richard Hookway és Szeged alpolgármestere, Nagy Sándor 2016. szeptember 27-i közös sajtótájékoztatóján.


BP_Szeged_20160927

 

  Szeged gazdaságát élénkíti a brit cég

Pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat nyújt majd a BP Európában működő részlegeinek az óriásvállalat Szegeden létrehozandó központja. A BP szegedi üzleti szolgálatóközpontjában a BP európai egységeinek például adó- és járulékelszámolásokat készít, vagy éppen arról gondoskodik, hogy ügyfelei a BP-termékeket megfelelő időben és mennyiségben kapják meg. Sőt: a BP működéséhez szükséges áruk és szolgáltatások egy részének beszerzését is Szegedről intézik majd.

 

– Az 500 új munkahely nemcsak önmagában értékes. Mert az alkalmazottak jövedelme növeli Szeged gazdaságát – fogalmazott Richard Hookway. Szerinte a BP beruházása további tudásközpontú vállalkozásokat vonzhat Szegedre. – Azt mondják, Szeged a napfény városa, mert sokszor verőfényes idő van. Bízom benne, hogy ez a mostani bejelentés nemcsak "napsütéses", hanem átvitt értelemben is még fényesebbé teszi ezt a várost – zárta mondandóját Richard Hookway.

 

 

  Az új cég az SZTE diplomásaira támaszkodik

A Szegedi Tudományegyetemmel és helyi vállalkozásokkal összefogva egy éve indult el az SSC Szeged projekt azzal a céllal, hogy segítse üzleti szolgáltatóközpontok Szegedre telepítését – emlékeztetett Nagy Sándor. Szeged fejlesztési alpolgármestere elárulta: a város frekventált épületeket ad át ideiglenesen a BP működésének indításához.

 

A BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja első, diplomás munkatársainak toborzását 2017 elején elkezdi, saját irodaháza 2017 közepén épül fel, ott a jövő év végére már 200 munkatársat szeretne foglalkoztatni. A következő 4 évben 500 fősre bővül a BP szegedi üzleti szolgáltatóközpontja.

 

– Az SZTE jelenléte, az itteni minőségi bölcsész és közgazdasági képzés döntő momentum volt abban, hogy Szegedre települt a BP szolgáltatóközpontja. Itt lesznek olyan pozíciók, ahol a nyelvtudás a fontosabb, s az adott szakmára kiképzik a fiatalt, míg a más munkakörökben az a lényeg, hogy megbízható pénzügyi vagy számviteli ismeretekkel rendelkezik a diplomás – válaszolt kérdésünkre Nagy Sándor. A szegedi alpolgármester hangsúlyozta: a BP az SZTE közgazdasági és bölcsész képzéseire támaszkodva a gazdaság új ágazatát hozza Szegedre.

 

Az SZTE Állásbörzén mutatkozik be először a BP

Először a Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéjén, 2016. szeptember 28-án, egész napos programmal mutatkozik be a BP az egyetemistáknak és a diplomás álláskeresőknek. Így például a BP job-box-aiban, fél-fél órában, egy-egy egyetemi hallgató interaktív módon kipróbálhatja a cég által kínált pozíciókat, a BP munkatársainak segítségével. A délután kezdődő kerekasztal-beszélgetéseken pedig kiderül, mit is jelent az SSC-képzés, az az új szak, amelyet az SZTE Gazdaságtudományi Kar kínál a fiataloknak.


BP_Szeged2_20160927

 

– Kik keressék a British Petrol standját az SZTE Állásbörzén? – fordultunk Richard Hookway-hoz. Az olajipari cég globális üzleti szolgáltatások és IT&S területének operatív igazgatója a szegedi városházán 2016. szeptember 27-én tartott sajtótájékoztatót követően elmondta: olyan diákokat várnak, akik egy nagy, nemzetközi cégnél szeretnének dolgozni. Olyan egyetemisták érdeklődésére számítanak, akik jó nyelvtudással rendelkeznek. Olyan fiataloknak mutatják be a BP által kínált lehetőségeket, akiket érdekel a gazdaság működése, a pénzügy, a HR és a könyvelés, vagyis akik értik, mi a gazdaság.

 

– Milyen nyelvtudású diplomásokat tudnak foglalkoztatni? – kérdeztük Richard Hookway-t, a BP globális üzleti szolgáltatások és IT&S terület operatív igazgatóját.

– Egész Európát le szeretnénk fedni, a munkatársaink tudása révén az angol mellett minden nációt, nyelvcsoportot el szeretnénk érni a szlávtól – például az orosztól – kezdve a germánon – például a norvégon – át a neolatin nyelveket – például az olaszt – beszélőkig. A budapesti irodánkban dolgozó munkatársaink jelenleg 13 nyelvet használnak.

 

– Az SSC szektorban hasznos képzésen és a diplomások számára kínált munkahelyeken kívül milyen területeken terveznek együttműködést a Szegedi Tudományegyetemmel?

– Úgy gondolom, hogy a Szegedi Tudományegyetem és a British Petrol közösen tudja egymást segíteni. Mi mély kapcsolat kialakítására törekszünk. Az SZTE Gazdaságtudományi Karán velünk, a British Petrollal együttműködve indul az SSC-képzés. De ezen túl az egyetemmel az együttműködés újabb útjait is felfedezhetjük. Teljes mértékben szeretnénk Szeged közösségének része lenni!

 

SZTEinfo – Újszászi Ilona

Fotók: Lékó Tamás / Cafe PR


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.





Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.