rektori

Pótfelvételi pályázati felhívás 3 éves doktori (Ph.D.) képzésre

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételt hirdet a 2011-2012-es tanévre a Magyar Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott néhány Doktori Iskolájába, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (EU-tagállam állampolgára) pályázók költségtérítéses képzési formában folytathatják tanulmányaikat. A felvételt nyert pályázók — jogszabályban rögzített esetek kivételével — nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek. Egyéni kérésre, vagy jogszabályi előírások alapján lehetőség van levelező tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszony létesítésére is.

A költségtérítés félévente 80.000 Ft és 180.000 Ft között lehet, függ a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzés során milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (pl., hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktorandusz hallgató milyen mértékben vesz részt az egyetem oktató- és kutató munkájában. A felvételi eljárás díja 2011-ben 9.000 Ft, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával.

Jelentkezni az alábbi Doktori Iskolákba lehet (csak egy választható):

  • Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola
  • Gyógyszertudományok Doktori Iskola
  • Kémia Doktori Iskola
  • Klinikai Orvostudományi Doktori Iskola
A továbbképzésre a választott Doktori Iskolának megfelelő Kar Dékáni Hivatalaiban ill. Tanulmányi Osztályain kapható (másolható), ill. az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2011. szeptember 21-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postán (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).

A jelentkezők október első felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2011. szeptemberében kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (az eljárási díj befizetésére is ekkor kapnak csekket).

E posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, pld.: MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, ill. az egyetemek (nem főiskolai szakjai) utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek.

A pályázatok az imént felsorolt, akkreditált Doktori Iskolák alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be. Bővebb érdemi információ az egyes Doktori Iskolák vezetőitől, a feltüntetett vezető oktatóktól és az Országos Doktori Tanács honlapjáról (www.doktori.hu) kapható.


SZTE ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR
Tanulmányi Osztály
Hágelmanné Miksi Emese csoportvezető
hneemese@juris.u-szeged.hu
6701 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Pf. 454
Tel.:(62) 544-190 fax:(62) 544-204


SZTE ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR
Dékáni Hivatal
Vad Gabriella főelőadó
vad@medea.szote.u-szeged.hu
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 107.
Tel.: (62) 545-008, fax: (62) 426-529


SZTE GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR
Dékáni Hivatal
Nádudvariné Bulik Ágnes főelőadó
nadudvari@medea.szote.u-szeged.hu
6720 Szeged, Zrínyi u. 9.
Tel.: (62) 546-126


SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS INFORMATIKAI KAR
Tanulmányi Osztály
Battancs Anikó tanulmányi referens
baniko@sci.u-szeged.hu
6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Pf. 428
Tel.:(62) 544-203, Fax: (62) 544-169

 
 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.