Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

TDK portál  --  TDK portál  --  Köszöntő
Köszöntő - A projekt bemutatása

Köszöntő

 

„Az SZTE TDK honlap célja a TÁMOP-4.2.3-08/1-2009-0015 „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” projekt keretén belül a szélesebb körű szakmai nyilvánosság kialakítását elősegítő keret biztosítása a Szegedi Tudományegyetemen folyó tudományos diákköri tevékenység megjelenítés érdekében. A honlap elősegíti továbbá – a tehetsségondozás prioritásaihoz igazodva – a hallgatói és oktatói TDK aktivitást, interdiszciplináris együttműködések kialakítását.


Kezdeményezésünkkel kapcsolódási pontot kívánunk teremteni az egyetemi és kari TDK honlapok, valamint TDK tevékenységek között. Az összegyetemi TDK tevékenység koordinációjnak szerves részeként a honlap előmozdítani kívánja az egyes Karok közötti együttműködést és a szélesebb publikum számára is megismerhetővé kívánja tenni az SZTE TDK tevékenység szereplőinek munkásságát.

 

Jó böngészést kívánva:

Dr. Görög Márta projektvezető”TÁMOP-4.2.3-08/1-2009-0015 projekt- alprojektjének - bemutatása

 

TDK Tehetséggondozás fejlesztése és koordinációjának megteremtése


Közös érdekünk, hogy a magyar felsőoktatás tudományos iskolái, műhelyei, kiválósági központjai nemzetközi elismertségre tegyenek szert.


A projekt az új tudományos eredmények és tevékenységek népszerűsítését, valamint az önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységhez kapcsolódó kezdeményezéseket célozza.


Az alprojekt célja: a SZTE-en meglévő kari és szervezeti egység-specifikus tehetséggondozási programok feltárása, egységes tehetséggondozási program és keret meghatározása. Az alap és mesterképzés kialakulásával párhuzamosan a tudományos diákkör megújítása, a hallgatói tudományos eredmények elismerése, bemutatása.


Az alprojekt tartalma: Az SZTE TDK tehetséggondozási tevékenységében szereplők közötti aktív együttműködés kialakítása. A SZTE tudományos diákköri struktúrájának átalakítása, a megújított diákköri konferenciák pilot megrendezése, a kiemelkedő hallgatói eredmények széles társadalmi kör számára történő bemutatása.

 
 

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes