2023. február 5., vasárnap English version

Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Felvételi 2015  --  Felvételi információk
2014. október 15-től lehet jelentkezni a 2015 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. Felhívjuk jelentkezőink figyelmét, hogy a Felsőoktatási felvételi tájékoztató csak elektronikus formában jelenik meg és a jelentkezéseket kizárólag az e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani. A felvételizőknek 2014. november 15-ig összesen egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, melyik egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni.

A jelentkezés benyújtása

A 2015 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget, vagy 2015 januárjában szerzik meg azt.

A felsőoktatásba történő jelentkezés online változata, az e-felvételi – a felvi.hu oldalon történő regisztráció után – a jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható.

Legkésőbb 2014. november 15-ig lehet a kiválasztott keresztféléves képzésekre jelentkezni, illetve feltölteni a pontszámításhoz szükséges, vagy egyéb, a jelentkezéshez csatolandó dokumentumokat az e-felvételi rendszerben (pl. középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, többletpontot igazoló dokumentum). A csatolandó dokumentummásolatok, igazolások formai és tartalmi követelményeit a Felvi.hu-n olvasható A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során benyújtandó dokumentumok c. fejezet tartalmazza részletesen.

A végleges jelentkezéseket november 23-ig kell hitelesíteni. A hitelesítés történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1443 Budapest, Pf. 220) postacímére beküldve.

Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor azt legkésőbb 2015. január 8-ig lehet pótolni, eddig a határidőig lehet sorrendet is módosítani.

A felvételi eljárás tudnivalóit, szabályait és a meghirdetéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikus formában jelenik meg, a már ismert formában. A jelentkezéseket szintén csak az e-felvételin keresztül lehetséges benyújtani.


Eljárási díj

A felvételi eljárás alapdíja 9000 Ft, amelyért összesen háromjelentkezési helyet lehet megjelölni. Ugyanazon intézmény azonos szakjának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni – az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek minősül. Minden további jelentkezési helyért 2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.


Pontszámítás

A pontszámítás alap- és osztatlan képzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont gyűjthető.

A mesterképzésekre jelentkezők maximum 100 pontot gyűjthetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények egyenként határozzák meg - ezen információk az Egyetemek, főiskolák menüpontban a meghirdetett képzések mellett érhetők el. A ponthatárokat várhatóan 2015. január 22-én hirdetik ki.


A keresztféléves felvételivel kapcsolatos határidők

A jelentkezés véglegesítésének határideje: 2014. november 15.
A jelentkezés hitelesítésének határideje: 2014. november 23.
Dokumentumpótlási határidő: 2015. január 8.
Ponthatárok várható kihirdetése: 2015. január 22.


forrás: felvi.hu

Bezár