2023. február 5., vasárnap English version

Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Felvételi 2015  --  Miért az SZTE?
Miért az SZTE?
A hallgatók többféle ösztöndíjban és pénzügyi támogatásban részesülhetnek tanulmányaik során: tanulmányi ösztöndíj, szociális ösztöndíj, helyi közlekedési bérlet, jegyzettámogatás és még sok más ösztöndíj és támogatási forma segíti őket a Szegedi Tudományegyetemen.
Számos lehetőség és program várja a hallgatókat a karközi és kari kollégiumokban, melyek második otthonként szolgálnak az ott lakóknak, de a szegedi albérletkínálat is igen széleskörű. Aki az SZTE-re jelentkezik, számos színvonalas, ugyanakkor megfizethető szálláslehetőség közül választhat.
A Szegedi Tudományegyetem azon hazai felsőoktatási intézmények közé tartozik, ahol igazán nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges nevelésre és a különböző sportolási lehetőségekre. A legkülönbözőbb testnevelésórák, az élsportolók támogatása és a számos egyetemi kedvezmény igazi sportparadicsommá teszi az egyetemet.
Szeged nem csak a tanulásra, de a pihenésre is számos kiváló lehetőséget kínál: fesztiválok, színház, mozi, fürdő, bulik és rengeteg program várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat!
Mindig is kutató akartál lenni? Vagy úgy érzed, egy művész veszik el benned? Itt nem hagyják elveszni a benned rejlő tehetséget! A Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozó programjait az SZTE Tehetségpont fogja össze, melynek célja a jó képességű hallgatók felkutatása és támogatása.
A Szegedi Tudományegyetem hallgatói az egyetemi rendezvények mellett számos más városi program és kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak.
A Szegedi Tudományegyetemre felvételt nyert hallgatók nyelvi felkészülésben az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget térítésmentes és térítéses nyelvi és nyelvvizsga-előkészítő kurzusok széles kínálatával, valamint a nyelvvizsgák intézményen belüli letételének biztosításával.
Akár az egyetemi tanulmányok mellett, akár nyáron a diákmunka a legegyszerűbb és legnépszerűbb pénzkeresési lehetőség a fiatalok körében. A Szegeden működő diákszövetkezetek – Mind-Diák, Meló Depó, Biztos Kész szövetkezet, Ötcsillagos iskolai szövetkezet, Fürge Diák, Meló-Diák – órarendhez igazítható, alkalmi és folyamatos munkák széles skáláját kínálják.
Mivel éhesen nem lehet a tanulásra és a kutatásra koncentrálni...
Megkértük hallgatóinkat, foglalják össze pár mondatban tapasztalataikat és benyomásaikat arról, hogy milyen Szegeden egyetemistának lenni.
A Szegedi Tudományegyetemen végzettek döntő többsége – minőségi diplomája, színvonalas tudása és gyakorlati tapasztalatai révén – rendkívül hamar el tud helyezkedni a munkaerőpiacon – derül ki abból a kutatásból, amit az intézmény kutatócsoportja a Diplomás Pályakövető Rendszer keretében végzett el.
Az itt látható rövid kisfilmekben a Szegedi Tudományegyetem karai mutatkoznak be.
Bezár