Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Innováció a karácsonyi ünnepkörben

Az SZTE Innovációs Klub december 9-én rendezi meg a JATE Klubban soron következő klubestjét, amelynek témája: Innováció a karácsonyi ünnepkörben – Ajándékozási szokások és innovatív játékok a fa alatt.

A karácsonyi hangulat az SZTE Innovációs Klubját is megérinti, az év utolsó klubestjén számos meglepetéssel készülünk lelkes érdeklődőink és klubtagjaink számára. Az est során különleges ajándékozási szokásokat lehet megismerni, illetve arra keressük a választ, hogy a játékgyártók milyen innovatív megoldásokkal próbálják évről-évre megújítani a karácsonyi választékot. Gyöngyösi Gábor, a játékgyártók és –forgalmazók szemszögéből osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel, míg Dr. Frauhammer Krisztina néprajzkutatóként mutatja be a karácsonyi szokások sajátosságait. IDE kattintva regisztrálhat az eseményre.

 

frauhammer_krisztinaDr. Frauhammer Krisztina

MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport kutatója

Szegeden, a Juhász Gyula Főiskolán szerzett német tanári diplomát, majd 2009-ben szerzett PhD fokozatot az ELTE-Európai Ethnológia Doktori Programján. Családi gyökerei, illetve tanulmányai során szerzett meghatározó élmények vezették néprajzkutatói pályára, a vallási kultúra kutatásához. Ezen belül a szakrális kommunikáció legkülönfélébb jelenségei (égbe írott levelek, imacédulák és imakönyvek, mirákulumok, votív graffitik), a virtuális kultuszhelyek, az alfabetizáció és vallás témakörében végzett és végez kutatásokat.


Gyöngyösi Gábor

gyongyosi_gaborPiatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója

A Piatnik magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként közel10 éves tapasztalattal rendelkezik játékok forgalmazása és vásárlói szokások területén. Az 1824-ben alapított kártyakészítő műhely mára Európa egyik legjelentősebb kártyagyárává fejlődött. A Piatnik Budapest Kft. az anyavállalat világhírű játékkártyái, társasjátékai, valamint puzzle-jei mellett, számos német, finn, olasz, svájci és izraeli játékgyártó termékeivel bővíti ki a közel 2000 terméket számláló kínálatát. A termékválaszték folyamatos megújítása és a vásárlói igényekhez igazítása eredményeként a vállalat jelenleg több, mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik a társasjátékok és kártyajátékok piacán.

 

Időpont: 2013. december 09. hétfő, 18 óra

Helyszín: JATE Klub nagyterem (Szeged, Dugonics tér 13).

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő oldalon lehet:

www.u-szeged.hu/innovaciosklubest

 

Az est házigazdái: Dr. Buzás Norbert, SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató és Dr. Kapás Ferenc, NOS Kft. ügyvezető

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

szgep_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.