Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Szakkollégistáknak szerveztek konferenciát a Mórában

Móra Akadémia címmel szakkollégiumi konferenciát rendezett az SZTE Tehetségpont és a szegedi Móra Ferenc Kollégium 2013. december 2-án. A repertoár Machiavelli Fejedelemjétől a lézereken át egy Jászfényszaruhoz közeli Árpád-kori település bemutatásáig terjedt.

IMG_8866A tudományos szimpóziumon természet- és társadalomtudományi szekciókban hangzottak el előadások a hallgatóktól a legkülönbözőbb témákban. A résztvevők megismerkedhettek például a szárazságtűrésért felelős génekkel, az ultrarövid impulzusú lézerekkel, valamint az orvosi alkalmazásra tervezett mágneses folyadékokkal. A társadalomtudósoknál pedig téma volt sok más mellett az emocionális márkaépítés a Coca Cola példáján keresztül, a makói Hagymafesztivál 20 éve, a fogyasztási szokások és fizetési hajlandóság az egyetemisták körében, valamint német vállalatok magyarországi jelenléte.

 

A rendezvényt Badó Attila professzor, az SZTE Tehetségpont vezetője és Erdélyi Ágnes, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium igazgatója nyitotta meg. – Ez a második szakkollégiumi konferencia a tehetséggondozó TÁMOP-projekt keretében, az elsőre még tavasszal került sor a szegedi Márton Áron Kollégiummal együttműködésben. Jövő tavaszra is tervezünk még egyet, ennek helyszíne és tematikája még előkészítés alatt áll – beszélt az SZTE Szakkollégiumi Konferenciák sorozatról Bóka János, a konferencia szervezője. Hozzátette: mindenképpen hagyományteremtő szándék vezérelte a szimpózium megálmodóit. – Az SZTE szakkollégiumai részéről mutatkozik igény arra, hogy ezt folytassuk – természetesen vannak ötletek arra, hogyan lehetne a formátumon csiszolni, mint például kisebb, tematikus konferenciák, esetleg több szakkollégium részvételével – tette hozzá Badó Attila. A tematikát úgy állították össze, hogy széles panorámáját adja a szakkollégiumban végzett tevékenységeknek, mintegy bemutatkozó fellépése legyen a Móra Ferenc Szakkollégiumnak.

 

Mora_akademia
Szakkollégistáknak szerveztek konferenciát a Mórában - GALÉRIA


Éppen a szakkollégiumi konferencia napján reggel érkezett a hír, hogy a sikeres szakkollégiumi akkreditációs eljárás eredményeként az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium minősített szakkollégium besorolást kapott, ezzel az SZTE Eötvös Loránd Szakkollégium után Szeged második minősített szakkollégiuma lett.

 

Arany Mihály

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

_MG_20422_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.