Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

A hatékony tanításról rendeznek konferenciát Szegeden

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége igazgatói fórumot és nagyszabású módszertani seregszemlét is szervez a Szegedi Tudományegyetemen október 3. és 5. között.

A Gyakorlóiskolák igazgatói konferenciájának és a Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciájának ad otthont a Szegedi Tudományegyetem. A háromnapos programsorozat a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége, valamint az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolája, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium és az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola szervezésében valósul meg.

 

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége 2002. december 12-én alakult meg hivatalosan, és alapcéljai közt jelölte meg módszertani konferenciák szervezését és lebonyolítását, az új és bevált pedagógiai módszerek publikálását. Éppen tíz éve, 2003. október 17-18-án rendezte meg a szövetség a Vezetőtanárok I. Országos Módszertani Konferenciáját Szegeden, és most tíz év után a nyolcadik konferenciának ismét Szeged, a Szegedi Tudományegyetem szolgál helyszínéül.

 

Az idei esemény mottója: „Kihívások a társadalomban, válaszok az iskolában”, ennek jegyében az előadások és az előadások arra keresik a választ, hogy a megváltozott körülmények között hogyan lehet a leghatékonyabban tanítani. A konferencián tíz szekcióban (magyar nyelv és irodalom; idegen nyelvek; matematika; ember és társadalom; ember és természet; földünk és környezetünk; művészetek; könyvtár, informatika; pedagógia; testnevelés, sport, napközi) nyolcvanhat előadás hangzik el. A szervezők célja, hogy a résztvevők ötleteket adjanak egymásnak és minden olyan pedagógusnak, aki mer nyitott és fogékony lenni az új módszerekre.

 

A Gyakorlóiskolák igazgatói konferenciáját október 3-án és 4-én, míg a Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciáját október 4-én és 5-én tartják meg. A fővédnök: Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Védnökök: Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Marsi István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja.

 

A Vezetőtanítók és -tanárok VIII. országos módszertani konferenciájának ünnepélyes megnyitójára október 4-én (pénteken) 13.30 és 14.45 között kerül sor az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A műsoros köszöntő után beszédet mond Bácsi János, a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége elnöke, majd 13.50-től Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektorának „Kihívások a társadalomban, innovatív válaszok az iskolákban” című plenáris előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

 

Ezt követően egészen szombat délutánig több helyszínen folynak majd a szekcióülések változatos kísérőprogramokkal.

 

A részletes program itt letölthető.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_6676_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.