Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Ingyenes tréningeket tartanak külföldi ösztöndíjra készülőknek

Motivációs tréningen vehettek részt a Tempus Közalapítvány szervezésében azok a hallgatók, akik külföldi ösztöndíjra készülnek. Legközelebb, október 16-án angol nyelvi készségeiket mérhetik fel a jelentkezők.

A TIK-ben szervezett Motivációs „túlélő” tréningen, október 10-én szakképzett trénerek készítették fel a résztvevőket arra, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból a tanulmányúton. Az ingyenes, hatórás tréning rávilágított azokra készségekre is, amelyek segítenek a külföldi eligazodásban, tanulásban, „túlélésben”.

 

– A hallgatók helyzetgyakorlatokban vehettek részt, de terítékre kerültek önismerettel kapcsolatos kérdések is mondta el Medvés Dóra. A trénertől megtudtuk: a foglalkozáson többek között arról is szó esett, hogy mi segítheti a diákok dokumentációját külföldön. A tréningeket azoknak a hallgatóknak ajánlja a Tempus Közalapítvány, akik félnek a külföldi tanulmányút megpróbáltatásaitól, és szeretnének magabiztosan, határozottan nekivágni egy ösztöndíjnak. Azok számára is kiváló felkészülési lehetőség, akik már elnyert ösztöndíjasok, és a közeljövőben utaznak. Számukra is segítséget adnak a külföldi eligazodásban, tanulásban, „túlélésben”.

 

campushungary
Ingyenes tréningeket tartanak külföldi ösztöndíjra készülőknek - GALÉRIA

 

A programsorozat szeptember 27-én indult a személyes kompetenciát fejlesztő tréninggel, melyen az önismeret és a személyes készségek fejlesztése és mérése került a középpontba, játékos gyakorlatok formájában, ezzel is elősegítve a résztvevők külföldi beilleszkedését – tudtunk meg a Tempus Közalapítvány munkatársaitól. A programsorozat október 16-án folytatódik az SZTE Bölcsészettudományi Karán, ahol arról kaphatnak visszajelzést a hallgatók, hogy hol tartanak angol nyelvből, melyek a fejlesztendő területeik.

 

E után október 17-én az interkulturális hallgatói tréningre kerül sor. Az előzőhöz hasonlóan itt is tapasztalt trénerek készítik fel a hallgatókat arra, hogy megérkezvén egy idegen országba miként dolgozzák fel a kezdeti kulturális sokkot. Megtanulják, hogyan kezeljék a kulturális különbségekből adódó lehetséges konfliktusokat. Játékos foglalkozások keretében pedig sok újdonságot is megtanulhatnak a különböző népek kultúrájáról.

 

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Regisztrálni a következő linkeken lehet:

Angol nyelvi készségek felmérése:

Interkulturális hallgatói tréning:

 

Bár az idei félévben már több tréning nem várható, aki lemaradt, az se csüggedjen. A tavaszi félévben ugyanis újra sor kerül mind a négy tréningre a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Bővebb információ: http://www2.u-szeged.hu/kulugy/, illetve http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=11234

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_01581_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.