Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2014

Rajz-, fotó- és családi pályázat a környezettudatos, közösségbarát közlekedésről

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából. A pályázat témája: „A mi utcánk, a mi jövőnk!”. A pályamunkák beadási határideje 2014. június 30.

Az általános életminőség tudatos javítása a központi témája 2014-ben az az Európai Mobilitási Hétnek. A programsorozat, amelyet szeptemberben rendeznek meg az ország számos településén, arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az egyéni döntések hogyan befolyásolhatják pozitívan a nagyobb közösségek életminőségét. „A mi utcánk, a mi jövőnk!” mottó egy olyan ideális világ elképzelésére buzdítja a pályázókat, amelyben az autók uralta utcaképet egy alternatív, közösségbarát környezet váltja fel.

A pályázatra rajz, fotó és közös családi alkotás kategóriában nevezhetnek a különböző korosztályok óvodástól a felnőttkorig. A családok közösen pályázhatnak kreatív pályaműveikkel, a fotó kategóriában pedig idén először külön díjazzák a felsőoktatási intézmények hallgatóit.

Az elbírálás fő szempontja az autóktól mentes, a természethez és a valós közösségi élethez közelebb álló terek ábrázolásának a módja.

A pályamunkákat összesen hét kategóriában értékelik: a legsikeresebb művek alkotói kerékpárt nyerhetnek, a kiemelkedő alkotásokat pedig különdíjakkal jutalmazzák. Az eredményhirdetés és a díjátadó ünnepség idén is a szeptemberi Európai Mobilitási Hét magyarországi programsorozatának része lesz.

Pályázni az alkotások postai és elektronikus úton történő beküldésével lehet 2014. június 30-ig.

A teljes pályázati kiírás itt olvasható.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DEAK19711_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.