Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2014

Járai Zsigmond előadásával nyitott az ECOdemia az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a CIB Bank Zrt. által szervezett CIB ECOdemia Nyári Egyetem a Dél-Alföld gazdaság iránt érdeklődő vállaltvezetőit, gazdasági szakembereit várja előadásaival.

2014 júliusában is megrendezi a CIB ECOdemia Nyári Egyetemet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a CIB Bank Zrt. Az előadás-sorozat célja elsősorban Szeged, illetve a Dél-alföldi Régió vállalati vezetői számára történő értékteremtés. Az aktuális gazdasági, gazdaságpolitikai és vállalati trendek bemutatása mellett kiemelt fontosságú a vállalati szereplők közötti interakció lehetőségének megteremtése, a meglévő tapasztalatok új ismeretekkel történő gazdagítása. Az előadásoknak az SZTE GTK Aulája ad otthont.

 

Jarai_Zsigmond_eloadasa_galeira
Járai Zsigmond előadásával nyitott az ECOdemia az SZTE-n - GALÉRIA


A sorozat nyitányaként 2014. július 8-án Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, az MNB korábbi elnöke, Magyarország egykori pénzügyminisztere Makrogazdasági kérdések és potenciálok címmel adott elő. A szakember a hazai gazdaság versenyképességéről beszélt, de szóba került az eladósodás, a keleti nyitás, a devizahitelek problémaköre, valamint a kis- és középvállalkozásokban rejlő potenciál is. Hazánk gazdasági kilátásait biztatónak nevezte, ugyanakkor leszögezte, elsősorban továbbra is az Európai Unió tagországaival kell keresnünk a kapcsolatokat. Mint mondta, Magyarország nem véletlenül integrálódott az Európia Unióba, az elmúlt ezer évben is azért dolgoztunk, hogy ide tartozzunk, és a legfőbb gazdasági partnert ezután is itt kell megtalálnunk. Németország Európa gazdasági motorja és a magyar fejlődés kulcsa is egyben – fejtette ki.

 

A CIB ECOdemia Nyári Egyetem további programja:

 

2014. július 10. (csütörtök) 17 óra

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora: Az ELI innovációs potenciálja – lehetőségek és korlátok

 

2014. július 15. (kedd) 18 óra

Garamhegyi Ábel egyetemi docens, a BARCO alelnöke: Nemzetközi marketing gyakorlati nézőpontból

 

2014. július 17. (csütörtök) 18 óra

Révész Balázs egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem marketing és kommunikációs igazgatója: E-kereskedelem – régi problémák, új megoldások

 

Helyszín: SZTE GTK Aula (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.). A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_2768_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.