Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2014

Állásbörzével indul a tavasz a Szegedi Tudományegyetemen

Allasborze_plakat_2014

2014. március 26-án közel 40 kiállító fogadja és tájékoztatja az érdeklődőket a 19. SZTE Tavaszi Állásbörzén a József Attila és Információs Központban.

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Karrier Iroda az idei esztendőben is számos rendezvénnyel segíti az álláskereső egyetemistákat és nemrég végzett SZTE-hallgatókat. 2014. március 21-25. között a Gyakornoki és Álláskeresésre Felkészítő Napokon praktikus tanácsokkal, hasznos előadásokkal, izgalmas gyakorlatokkal várják az egyetemistákat a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. Ezt követi a 19. SZTE Tavaszi Állásbörze.

 

Évek óta nem vett részt annyi cég és szervezet a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjén, mint ahányan idén érkeznek. 2014. március 26-ára nemcsak a hallgatókat invitálják a szervezők a TIK-be, hanem a már végzett diplomásokat is, idén először pedig a látogatók megválaszthatják a börze kedvenc kiállítóit is. Az érdeklődők között biztosan ott lesz a GTK macija, Barnabás, aki új fotóval frissíti önéletrajzát a helyszínen.

 

Közel 40 kiállító kínál majd álláslehetőséget és szakmai gyakorlati helyeket a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. A látogatók ismét találkozhatnak a régió legnagyobb cégeivel, így például a Bonafarm Csoporttal, a Merdeces-Benz kecskeméti gyárának munkatársaival vagy a ContiTech képviselőivel. Az egyetemmel évek óta partnerségben működő vállalatok mellett idén olyan új kiállítók is érkeznek a rendezvényre, mint a Florin Cosmetics és az épülő ELI-ALPS lézeres kutatóközpont. A hallgatók tehát ezúttal is széles kínálatból válogathatnak, az egész nap látható Állásbörze-faliújságon pedig további ajánlatok között kereshetik a számukra megfelelőt.

 

A program már reggel 9 órakor kezdetét veszi az SZTE rektora, Szabó Gábor köszöntőjével, illetve a 2014. évi Alma Mater Díj átadásával. Az elismerést minden évben az SZTE-vel szoros tudományos vagy szakmai kapcsolatot ápoló, a Szegeden végzett hallgatókat kiemelten foglalkoztató vállalat kapja. A cégbemutatók mellett HR-tanácsadók és trénerek segítik egész nap az érdeklődőket az ütőképes pályázati anyagok összeállításában. Aki időközben az önéletrajzában szereplő fotóját is szeretné frissíteni, erre is lehetőséget kap a kísérőprogramok keretében. A próbainterjúkra, személyes kapcsolatépítésre készülő látogatók a Karrier Café és a Relax Sarok lehetőségeit kihasználva kapcsolódhatnak ki a megmérettetés előtt.

 

Idén először az állásbörze kísérőjeként elindul a már végzett hallgatóknak szóló „Alumni óra” esemény, amely 17 órától veszi kezdetét a TIK kiállítási terében. A rendezvény lehetőséget teremt a már végzett, éppen munkahely- vagy pályaváltás előtt állóknak, hogy körülnézzenek az aktuális ajánlatok között, és személyesen is találkozzanak a régió munkaadóival.

 

Az érdeklődők az SZTE Karrier Iroda honlapján tájékozódhatnak a résztvevő cégekről, illetve az állásbörzét kísérő programokról.

 

A részletes program (2014. március 26.):

 

9:00-9:20: Rektori megnyitó, SZTE Alma Mater Díj 2014 átadása

 

9:00-17:00: Tanácsadások:

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ: segítünk választ találnod önismereti kérdéseidre, kapcsolataidban felmerülő nehézségek megoldásában is nyújtunk tanácsadást; apró logikai játékokkal várunk egy kis lazításra és tájékozódhatsz a központról, programjainkról és szolgáltatásainkról

SZTE Karrier Iroda – karrier-tanácsadás: útbaigazítás az állásbörzén részt vevő cégek között; egyéni igényeidnek, elképzeléseidnek megfelelő programok, képzések, szakmai partnerek ajánlása, álláskeresési technikák; Karrier Jósda (humoros foglalkozások húzása a bűvös zsákból) és Karrier Kerék

Grafológiai tanácsadás a Dél-alföldi Grafológia Centrum tanácsadóival

 

9:00-17:00: Börze Faliújság: a legfrissebb állásajánlatok, gyakornoki programok egy helyen

 

9:00-16:00: Felkészítő Napok: előadások a TIK kiállítási terében

 

9:00-10:00: A szakmai gyakorlatban rejlő potenciál.

Dr. Csáki Katalin, HR-menedzser, Contitech Rubber Industrial Kft.

 

10:00-11:00: Az önmarketing, szelf promóció művészete.

Lukács Zsolt, fejvadász, Telkes Consulting

 

11:00-12:00: Hogyan készülj az interjúra?

Kovács Tamás, HR-tanácsadó, CVonline

 

12:00-13:00: Mire használható a coaching? Egy HR-pálya íve.

Puskás Krisztina, HR-vezető, IBV Hungaria Kft.

 

13:00-14:00: Mivel jár a vállalkozói lét? Mi kell hozzá, való-e nekem?

Papp András, tréner, startup mentor

 

14:00-15:00: Első lépések a vállalkozói úton: üzleti modell és kreativitás

Papp András, tréner, startup mentor

 

15:00-15:30: Civil világ. Az önkéntességgel járó pozitívumok.

Dombi Boglárka, Tudásklaszter Nonprofit Kft.

15:30-16:30: Hogyan bánj hatékonyan az időddel?

Gulyás Péter, tréner, tanácsadó

 

10:00-16:00: Bemutatkoznak az Állásbörze cégei (III. szem. terem)

13:00-14:00: ELI Attosecond Light Pulse Source

14:00-15:00: CAS Software Kft.

15:00-16:00: Morgan Stanley

 

14:00-17:00: CV- fotózás Pink Petra Photography közreműködésével

 

17:00-18:00: Alumni óra – a már végzett hallgatók az állásbörze kísérőrendezvényén ismerkedhetnek meg a kiállítókkal, álláslehetőségekkel



*

Állásbörze holnap a munkaidő után is – „Alumni óra” volt SZTE-seknek

 

A XIX. SZTE Tavaszi Állásbörze idei újdonsága a kifejezetten a volt SZTE-s hallgatóknak szóló „Alumni óra”. Szerdán (2014. március 26.) Alma Materünk egykori hallgatói délután 17-18 óráig találkozhatnak a kifejezetten őket célzó cégek képviselőivel az SZTE TIK Kiállítási terében, ahol papírstandjainknál felidézzük a korábbi regionális állásbörzék hangulatát.

 

Az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda 2014. március 26-án 17 órára újra felállítja újrahasznosított papírstandjait a Kiállítási térben, kifejezetten a volt SZTE-sek számára. A nekik szóló „Alumni órában” a helyi, a régióbeli és az ország különböző pontjairól érkező cégek a munkatapasztalattal rendelkező SZTE-s öregdiákokra specializálódnak, őket várják állásajánlataikkal és munkatársaikkal, akik fogadják kérdéseiket, önéletrajzaikat, tájékoztatják őket az aktuális lehetőségekről, a szervezet működéséről.

Az alább felsorolt cégek mellett természetesen az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda is standdal készül az alumnik számára, ahol a konkrét kérdések megválaszolása mellett az öregdiákokat érintő munkaerő-piaci szolgáltatások ismertetésére is sor kerül.

 

Az „Alumni órán” megjelenő cégek: IB Controll Kft., Trenkwalder Kft., GE Healthcare, Aegon Magyarország Zrt., Ikron Fejlesztő és Szolgáltató Kft., Contitech Rubber Industrial Kft., ELI, OTP Pénzügyi Pont Kft., Corvuso Estate Agency.

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_00661_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.