Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2014

Társadalmi kampány a betegekért

„Mit üzenne 1,5 millió magyar betegnek?” címmel indít társadalmi célú kampányt a DRportal és a WEBBeteg egészségportál. A kezdeményezés célja, hogy fontos és hasznos üzenetet továbbítsanak meglévő és leendő betegeik felé. A tét óriási: a legfrappánsabb, legbölcsebb, legelgondolkodtatóbb, leghasznosabb tanácsokat médiafelületeiken közvetítik 1,5 millió ember számára.

Új társadalmi kezdeményezést indít a DRportal és a WEBBeteg egészségportál. A kampány címe: „Mit üzenne másfél millió magyar betegnek?” A célja pedig az, hogy olyan üzenetet fogalmazzanak meg, amire a magyarországi orvosok tapasztalata, személyes véleménye alapján a legnagyobb szükség lenne annak érdekében, hogy harmonikusabban működjön az orvos-beteg kapcsolat, és eredményesebb legyen a gyógyító tevékenység. A magyar orvosok és gyógyszerészek ugyanis azok, akik nap mint nap látják és mindenkinél jobban ismerhetik a problémákat.

 

A kampány meghirdetői 1-2 mondatos, tömör gondolatokat várnak, akár szlogen formájában. Az üzenet – amelyet 2014. november 30-ig lehet feltölteni a kampány honlapján – lehet preventív jellegű, figyelemfelhívó, vonatkozhat a kezelések, vizsgálatok során tapasztalt jó és rossz szokásokra, adhat tanácsot az életmódra vonatkozóan.

 

Az üzenetek másfél millió honlaplátogatóhoz jutnak el, a Webbeteg portálcsoporthoz tartozó portálokon

(webbeteg.hu;fajdalomportal.hu; kamaszpanasz.hu; tervezettbaba.hu;pharmaplaza.hu; egeszsegfigyelo.hu) keresztül. A beérkezett javaslatok közül a legjobbakat ezeken az oldalakon helyezik el, amennyiben a szerző is hozzájárul, névvel együtt. Emellett hírlevél-megjelenést biztosítanak, matrica, szórólap formájában nyomtatják és kérésre a rendelőkbe, kórházakba postázzák a szlogeneket. A kiválasztott pályázatokat 2014 decemberétől publikálják.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DEAK19711_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.