Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2012

Nemzetközi konferencia Hódmezővásárhelyen az elektroaktív anyagokról

Mintegy 22 ország 65 előadójára számítanak június 3. és 8. között az SZTE Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék Elektrokémiai Kutatócsoportjának közreműködésével szervezett „International Workshop on the Electrochemistry of Electroactive Materials (WEEM)” konferenciára. A tanácskozásnak Hódmezővásárhely ad otthont.

 

Módosított elektródok elektrokémiája, elektroaktív polimerek, ko-polimerek, szervetlen rétegek és hibridjeinek, nanokompozitjainak előállítása és jellemzése, valamint alkalmazási lehetőségei. E témákról tanácskoznak június 3. és 8. között az SZTE Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék Elektrokémiai Kutatócsoportjának közreműködésével szervezett „International Workshop on the Electrochemistry of Electroactive Materials (WEEM)” konferencia résztvevői. A szakterületen az elmúlt évben született, jelentős szegedi kutatási eredmények teszik különösen aktuálissá a Tisza-parti egyetemi város szomszédságában, az SZTE Mezőgazdasági Karának is otthont adó Hódmezővásárhelyen szervezett tudományos találkozót. A konferencia workshop jellegének megfelelően a legfrissebb kutatási eredmények prezentációit követően a kutatók véleményt cserélnek, a felmerülő problémák megoldásairól értekeznek. Hosszú távú, nemzetközi tudományos együttműködések megalapozására is alkalmat adhat a műhelymunka.

Az előadásokat csaknem azonos időtartalmú diszkusszió követi, a felmerülő kérdések megbeszélése, a fiatalabb generáció tudásának kiszélesítése, a témával nem közvetlen közelről foglalkozók ismereteinek bővítése céljából” – tette hozzá Visy Csaba, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar professzora, a konferencia egyik elnöke és szervezője.

A Hódmezővásárhelyen tanácskozó kutatók a konferencia egyik programjaként Szeged nevezetességeit is megtekintik.

Az angol nyelvű konferencia részletes programja elérhető: http://congress-service.hu/2012/weem/index.html

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

optika003_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.