Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Workshopon mutatkozott be az SZTE Informatoriuma

Informatorium: a hely, ahol a jövő egy szuperintegrált térben jelenik meg – így jellemezte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új egységét Susányi Tamás, az intézményt üzemeltető Deak Zrt. vezérigazgatója. Az universitas december 13-án nyitó disszeminációs terét és kutató laborját interaktív workshopon mutatták be az érdeklődőknek.

- Attraktív és interaktív rendezvényhelyszín az Informatorium, amely oktatási programoknak is helyet ad amellett, hogy tudományos tevékenységek disszeminációs tereként működik – így foglalta össze a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új egységének szerepét Susányi Tamás. Az intézményt üzemeltető Deak Zrt. vezérigazgatója egy csütörtöki interaktív workshopon mutatta be a Szent-Györgyi Albert Agora (Szegora) látogatóinak az universitas december 13-án nyitó szuperintegrált terét.

 

Az „egyetemi ember szemével” Z. Karvalics László beszélt az Informatoriumról. Az SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Könyvtártudományi Tanszékét vezető egyetemi docens elmondta: - Az egység az információs kultúra szentélye, amelybe három nagy szakterület, a kommunikáció- és médiatudomány, az informatika és a könyvtártudomány képviselőit álmodták bele. Azonban nincs olyan egyetemi szak, amely ne kerülne kapcsolatba az információs kultúrával – hangsúlyozta a szakember, hiszen a fogászattól kezdve a régészeten át minden szak használja a technika legújabb eszközeit, digitális és informatikai vívmányait.

 

Az Informatorium azonban az SZTE sikeres pályázataihoz is hozzáárulhat, hiszen a legtöbb tendernek része egy disszeminációs modul is. Így az egység kedvező, egyedi teret biztosíthat ahhoz, hogy az egyetem minél korszerűbb formában mutathassa be eredményeit. Ezt szolgálja a Nagy Labor is fejlett gépparkjával, a Kütyüfarm (Gadget farm) vagy a 100 négyzetméteres vetítőfal (Screen Wall) is. Mindemellett az Informatorium rendelkezik egy Intelligens tárgyalóval is, amely a legfejlettebb technikai berendezéseket segítségül hívva járul hozzá videokonferenciák megtartásához.

 

- Célunk megismertetni és elfogadtatni az egyetem munkatársaival, hallgatóival az egységet, hiszen szoros szellemi és fizikai kapcsolatra van szüksége a két intézménynek – magyarázta marketing-kommunikációs menedzsere. - Az Informatorium a jövő művelődési háza: itt az emberek nem csupán a virtuális, de a fizikai térben is találkozhatnak – mondta Rózsa Péter.

 

A tudományos, oktatási, üzleti és disszeminációs tevékenységein túl azonban az intézmény a hallgatók aktivitására is számít, hiszen az Informatorium életébe nem csupán felhasználóként, de gyakornokként vagy önkéntesként ugyanúgy bekapcsolódhatnak.

A workshop napján látogathatóvá vált az egység honlapja, ahol szolgáltatásairól és rendezvényeiről is bővebb tájékoztatás olvasható.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

szgep_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.