Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Filmfesztiválon jártak a kommunikáció szakosok

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének harmadéves elektronikus média szakirányos hallgatói a szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál vendégei voltak október közepén.

A szolnoki TISZApART Mozi 1969 óta befogadója a képzőművészeti jellegű filmes eseményeknek. A szervezők célja a kezdetek óta változatlan: ápolni a film és képzőművészet kapcsolatát, összeköttetést teremteni a két művészeti ág alkotói között. A fesztiválon olyan rangos filmkészítők mérettettek meg, mint például Jankovics Marcell, Gulyás János, Kardos Sándor, hogy csak néhányat említsünk az alkotók közül.

A filmezéssel kacérkodó fiataloknak mindig tanulságos részt venni egy-egy ilyen filmszemlén, főként ha maguk is zsűrizhetnek. A szegedi, a kaposvári és a budapesti diákok két alkotót díjaztak: Hermán Árpádot Sajnálom, és Andreas Dahnt E.T.A. Hoffman: A homokember című filmjéért.

 

A szolnoki fesztivál ebben az évben arra is lehetőséget adott, hogy a filmes képzésben részesülő egyetemisták ne csak zsűrizzenek, szemlélődjenek, hanem alkotásaikkal meg is mutatkozzanak, a képzőhelyeik adta lehetőségekről pedig tanáraik adhassanak számot.

A szegedi csapat hat dokumentum-, illetve portréfilmmel érkezett, mindegyik film a BA képzést lezáró vizsgaműként készült. A levetített filmekről igen kedvezően nyilatkoztak a szemle szervezői és résztvevői.

SZTEinfo


 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

DSC_136841_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.