Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Tudásportál  --  Tudásportál  --  Hírek  --  2013

Hazánk uniós tagságának előnyeiről tartanak fórumot az SZTE-n

A március 18-i rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak lehetőségük nyílik a kormányzat és az EU képviselőivel beszélgetni, akár vitába bocsátkozni az EU-tagság gazdasági, társadalmi, oktatási, kulturális hatásairól.

„Az én Európám” címmel rendez vitaindító beszélgetést március 18-án (hétfőn) 09:30 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal dísztermében (Dugonics tér 13.) Magyarország Külügyminisztériuma, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája. A fórum résztvevői Martonyi János külügyminiszter, Surján László, az Európai Parlament alelnöke és Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője lesznek, a panelbeszélgetést Bakos Piroska újságíró, egykori EU-elnökségi szóvivő vezeti.


A szegedi esemény egy országos sorozat részét képezi. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája – a 2004-es EU-csatlakozás óta először – tájékoztató kampányt indított Magyarország európai uniós tagságáról. „Az én Európám” című projekt kiemelt üzenete, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárja, hanem éppen ellenkezőleg: kiegészíti, erősíti egymást. A kampány felhívja a figyelmet az EU-tagság előnyeire, amelyeket sokan már természetesnek tekintenek, vagy nem is ismernek.


A fiatalok közvetlen megszólítása érdekében „Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió?” címmel középiskolai és egyetemi rendezvények, vitaindító beszélgetések teremtenek lehetőséget az aktív párbeszédre az Európai Unióval kapcsolatos tapasztalatokról, lehetőségekről, az európai és nemzeti identitás kapcsolatáról. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak is lehetőségük nyílik a kormányzat és az EU képviselőivel beszélgetni, akár vitába bocsátkozni az uniós tagság gazdasági, társadalmi, oktatási, kulturális hatásairól.

 

SZTEinfo

 uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Tart5_230x154.png

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.